Špargľa v omelete s holandskou omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a

Ešte stále je na pultoch čerstvá šparľa a ja jej neodolám. Ľahký letný obed je neď na stole...

Špargľa v omelete s holandskou omáčkou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

12kusyšpargľa
6kusysedliacka šunka
2polievkové lyžicemaslo
150gramovšampiňóny
2kusyjarná cibuľka
Omeleta:
2kusyvajce
2polievkové lyžicehladká múka
2polievkové lyžicemlieko
  soľ
  mleté čierne korenie
holandská omáčka:
2kusyžĺtok
50gramovmaslo
1čajová lyžičkacitrónová šťava
 trochamleté biele korenie
 trochasoľ

Inštrukcie

Šparglu očistíme - ak máme bielu lúpeme ju, zelenú stačí odrezať spodok a odstrániť po bokoch "lístky". Dáme variť do vody, ktorú trochu osolíme, pridáme trochu cukru a citrónovej šťavy. Varíme 5-8 min. podľa veľkosti a druhu špargle. Necháme vychladnúť, obalíme po dva kúsky v plátku šunky.

Šampiňony očistíme, nakrájame na polovičky, cibuľku priečne na väčšie kúsky a dáme opekať na lyžicu masla. Osolíme, posypeme čiernym mletým korením, dáme si na jeden kraj panvice aby ostali teplé a opečieme tam špargľu...tak aby bola šunka do chrumkava.

Omeletu si pripravíme vyšľahaním 1 vajíčka + 1 PL mlieka + 1 zarovnaná PL hl.múky ( to je na jednu omeletu) suroviny vyšľaháme, osolíme, môžeme okoreniť a ostane  nám bielko z omáčky ( ak ho nepoužije inde), tiež môžeme zašľahať. Omeleta bude nadýchanejšia. Panvicu si vytrieme maslom, nalejeme vajíčkovú hmotu a pečieme do hneda, obrátime a opečieme aj z druhej strany. Takto si upečieme omelety podľa počtu stravníkov.

Pripravíme si holandskú omáčku : v  miske šľaháme žĺtka s citrónovou šťavou kým nezväčšia objem. Misku položíme na hrniec s horúcou vodou ( miska sa jej nesmie dotýkať, mali by sme praženicu Chichocem sa). Voda už by nemala vrieť. Za stáleho šľahania prilievame rozpustené maslo a šľaháme kým nám hmota nezhustne a nenaberie objem. Odstavíme misku z hrnca, osolíme a okoreníme bielym korením. Ak  áme omáčku moc hustú pridáme pár kvapiek teplej vody a zašľaháme.

Na taniesr dáme omeletu, na polovičku dáme dusené šampiňony, špargľu v šunke, preložíme omelet a polejeme holandskou omáčkou. Na tanier pridáme zeleninu a dobrú chuť !

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok