reklama

Špargľa v omelete s holandskou omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 07. 06. 2018 - 12:18 - Recepty M.á.r.i.a
Špargľa v omelete s holandskou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Ešte stále je na pultoch čerstvá šparľa a ja jej neodolám. Ľahký letný obed je neď na stole...

Ingrediencie
12 kusov špargľa
6 kusov sedliacka šunka
2 polievkové lyžice maslo
150 gramov šampiňóny
2 kusov jarná cibuľka
Omeleta:
2 kusov vajce
2 polievkové lyžice hladká múka
2 polievkové lyžice mlieko
  soľ
  mleté čierne korenie
Holandská omáčka:
2 kusov žĺtok
50 gramov maslo
1 čajová lyžička citrónová šťava
  trocha biele korenie mleté
  trocha soľ
Postup

Šparglu očistíme - ak máme bielu lúpeme ju, zelenú stačí odrezať spodok a odstrániť po bokoch "lístky". Dáme variť do vody, ktorú trochu osolíme, pridáme trochu cukru a citrónovej šťavy. Varíme 5-8 min. podľa veľkosti a druhu špargle. Necháme vychladnúť, obalíme po dva kúsky v plátku šunky.

Šampiňóny očistíme, nakrájame na polovičky, cibuľku priečne na väčšie kúsky a dáme opekať na lyžicu masla. Osolíme, posypeme čiernym mletým korením, dáme si na jeden kraj panvice aby ostali teplé a opečieme tam špargľu, tak aby bola šunka do chrumkavá.

Omeletu si pripravíme vyšľahaním 1 vajíčka + 1 PL mlieka + 1 zarovnaná PL hladkej múky ( to je na jednu omeletu) suroviny vyšľaháme, osolíme, môžeme okoreniť a ostane  nám bielko z omáčky ( ak ho nepoužije inde), tiež môžeme zašľahať. Omeleta bude nadýchanejšia. Panvicu si vytrieme maslom, nalejeme vajíčkovú hmotu a pečieme do hneda, obrátime a opečieme aj z druhej strany. Takto si upečieme omelety podľa počtu stravníkov.

Pripravíme si holandskú omáčku: v  miske šľaháme žĺtka s citrónovou šťavou kým nezväčšia objem. Misku položíme na hrniec s horúcou vodou (miska sa jej nesmie dotýkať, mali by sme praženicu Chichocem sa). Voda už by nemala vrieť. Za stáleho šľahania prilievame rozpustené maslo a šľaháme kým nám hmota nezhustne a nenaberie objem. Odstavíme misku z hrnca, osolíme a okoreníme bielym korením. Ak  máme omáčku moc hustú pridáme pár kvapiek teplej vody a zašľaháme.

Na tanier dáme omeletu, na polovičku dáme dusené šampiňóny, špargľu v šunke, preložíme omeletu a polejeme holandskou omáčkou. Na tanier pridáme zeleninu a dobrú chuť !

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama