Špargľa v omelete s holandskou omáčkou

Popis

Ešte stále je na pultoch čerstvá šparľa a ja jej neodolám. Ľahký letný obed je neď na stole...

Špargľa v omelete s holandskou omáčkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

12kusyšpargľa
6kusysedliacka šunka
2polievkové lyžicemasla
150gramovšampiňóny
2kusyjarná cibuľka
omeleta
2kusyvajicka
2polievkové lyžicehladká múka
2polievkové lyžicemlieko, soľ, korenie
holandská omáčka
2kusyžĺtka
50gramovmaslo
1čajová lyžičkacitrónová šťava, soľ, mleté biele korenie

Inštrukcie

Šparglu očistíme - ak máme bielu lúpeme ju, zelenú stačí odrezať spodok a odstrániť po bokoch "lístky". Dáme variť do vody, ktorú trochu osolíme, pridáme trochu cukru a citrónovej šťavy. Varíme 5-8 min. podľa veľkosti a druhu špargle. Necháme vychladnúť, obalíme po dva kúsky v plátku šunky.

Šampiňony očistíme, nakrájame na polovičky, cibuľku priečne na väčšie kúsky a dáme opekať na lyžicu masla. Osolíme, posypeme čiernym mletým korením, dáme si na jeden kraj panvice aby ostali teplé a opečieme tam špargľu...tak aby bola šunka do chrumkava.

Omeletu si pripravíme vyšľahaním 1 vajíčka + 1 PL mlieka + 1 zarovnaná PL hl.múky ( to je na jednu omeletu) suroviny vyšľaháme, osolíme, môžeme okoreniť a ostane  nám bielko z omáčky ( ak ho nepoužije inde), tiež môžeme zašľahať. Omeleta bude nadýchanejšia. Panvicu si vytrieme maslom, nalejeme vajíčkovú hmotu a pečieme do hneda, obrátime a opečieme aj z druhej strany. Takto si upečieme omelety podľa počtu stravníkov.

Pripravíme si holandskú omáčku : v  miske šľaháme žĺtka s citrónovou šťavou kým nezväčšia objem. Misku položíme na hrniec s horúcou vodou ( miska sa jej nesmie dotýkať, mali by sme praženicu Chichocem sa). Voda už by nemala vrieť. Za stáleho šľahania prilievame rozpustené maslo a šľaháme kým nám hmota nezhustne a nenaberie objem. Odstavíme misku z hrnca, osolíme a okoreníme bielym korením. Ak  áme omáčku moc hustú pridáme pár kvapiek teplej vody a zašľaháme.

Na taniesr dáme omeletu, na polovičku dáme dusené šampiňony, špargľu v šunke, preložíme omelet a polejeme holandskou omáčkou. Na tanier pridáme zeleninu a dobrú chuť !

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok