Trochu už na letnejšiu nôtu ...
4 | kusov | zemiak |
1 | kus | cuketa |
1 | kus | červená paprika |
1⁄2 | kus | fenikel |
2 | kusov | paradajka |
1 | kus | mozzarella |
3 | kusov | vajce |
1 | deciliter | smotana |
1 | plátok | maslo |
soľ | ||
mleté čierne korenie |
Očstíme a nakrájame si zeleninu - zemiaky na tenké plátky, cuketu na kolieska, fenikel na tenké plátky, papriku na kocky. Zeleninu okrem cukety trochu osolíme a posypeme korením (cuketu nie lebo by nám moc zmäkla,stačí jej soľ zo zálievky).
Zapekaciu misku si vytrieme maslom a ukladáme zeleninu. Na spodok dáme zemiaky, paprika, fenikel a na vrch cuketu. Zalejeme s vajíčkami vyšľahanými v smotane, osolíme, okoreníme.
Misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 20 min. Potom odokryjeme, naukladáme na tenké plátky nakrájané paradajky a navrch mzarellu.
Dáme dopiecť na 10 min. Podávame so šalátmi podľa chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.