
sopi | Zapekané plnené rezne
Vynikajúce zapečené rezne plnené syrom a šunkou.
750 | gramov | bravčové mäso |
2 | kusov | vajce |
trocha | strúhanka | |
5 | kusov | Eidam |
5 | kusov | šunka |
kus | horčica | |
250 | millilitrov | voda |
1 | polievková lyžica | kečup |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | maslo |
kus | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | vegeta |
Bravčové mäso naklepeme, potrieme horčicou a na každý položíme plátok šunky a syra (syr môže byť aj strúhaný). Ak je mäso hrubšie, tak môžeme dať dve vrstvy - čiže šunka, syr, šunka, syr.
Rezne preložíme na polovicu a spojíme špáradlom. Takto plnené rezne obalíme najprv v strúhanke, potom vo vajíčku. Z oboch strán vypražíme.
Nálev: Do horúcej vody pridáme maslo, kečup, horčicu, olej, vegetu, soľ a čierne korenie a dôkladne premiešame.
Vypražené rezne poukladáme do pekáča, zalejeme pripraveným nálevom a zakryjeme alobalom.
Pečieme asi pol hodiny s alobalom pri teplote 250°C a potom dopečieme bez alobalu 10-15 minút.
Keď je nálevu málo, možeme doliať vody. Vhodnou prílohou je zemiakova kaša, hranolky, ryža.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty