Zubáč so zelerovo petržlenovým pyré,cviklový šalát

Popis

Pre milovníkov rýb rýchly a chutný obed. Cviklový šalatít zvýazní chute celého jedla.

Zubáč so zelerovo petržlenovým pyré,cviklový šalát - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

ryba
2kusyfilet zubáča
3polievkové lyžiceolej
1čajová lyžičkasoľ
1⁄2čajová lyžičkaúdená červená paprika
1štipkachilli
Pyré
1⁄4hlávkazeler
1kuspetržlen
200millilitrovmlieko
1plátokmaslo,soľ
šalát
1kuscvikla stredne veľká
1kusmrkva
1kusjablko veľké
1polievková lyžicamed
1⁄2kusšťava z 1/2 citróna
soľ,korenie

Inštrukcie

Filet zubáča si nakájame na 4 kúsky, v oleji si vymiešame soľ, papriku, chili a pridme do zmesy nakrájanú rybu. Necháme marinovať kým si nepripravíme ostatné prílohy, Budú sa robiť až na záver. 

Očistíme si zeler a petržlen, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom, osolíme a dáme variť do mäkka. Mlieko sa odparí a ostane ho tam tak akurát keď je zelenina mäkká. pridáme maslo a rozmixujeme na pyré.

Surovú cviklu, mrkvu, jablko očistíme. Cviklu a mrkvu nastrúhame na jemno, jablko na hrubo. Prdáme med, citrónovú šťavu, trochu soli a korenia. Dobre vymiešame a doladíme chute sladkosť-kyslosť.

Na panvicu si dme pátok masla a rozpustíme, naukadme pátky ryby najprv kožou na panvicu a opečieme 5-8 min., obrátime a opečieme mäsovú stranu. Panvicu prikryjeme a nechme chvíľku ešte pod pokrievkou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok