
Pre milovníkov rýb rýchly a chutný obed. Cviklový šalatít zvýazní chute celého jedla.
2 | kusov | fileta zo zubáča |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | údená červená paprika |
1 | štipka | chilli korenie |
Pyré: | ||
1⁄4 | hlávka | zeler |
1 | kus | petržlen |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | plátok | maslo |
soľ | ||
Šalát: | ||
1 | kus | cvikla |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | jablko |
1 | polievková lyžica | med |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
soľ | ||
korenie |
Filet zubáča si nakájame na 4 kúsky, v oleji si vymiešame soľ, papriku, chili a pridme do zmesy nakrájanú rybu. Necháme marinovať kým si nepripravíme ostatné prílohy, Budú sa robiť až na záver.
Očistíme si zeler a petržlen, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom, osolíme a dáme variť do mäkka. Mlieko sa odparí a ostane ho tam tak akurát keď je zelenina mäkká. pridáme maslo a rozmixujeme na pyré.
Surovú cviklu, mrkvu, jablko očistíme. Cviklu a mrkvu nastrúhame na jemno, jablko na hrubo. Prdáme med, citrónovú šťavu, trochu soli a korenia. Dobre vymiešame a doladíme chute sladkosť-kyslosť.
Na panvicu si dme pátok masla a rozpustíme, naukadme pátky ryby najprv kožou na panvicu a opečieme 5-8 min., obrátime a opečieme mäsovú stranu. Panvicu prikryjeme a nechme chvíľku ešte pod pokrievkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty