reklama

Zubáč so zelerovo petržlenovým pyré,cviklový šalát

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 02. 2021 - 18:41 - Recepty M.á.r.i.a
Zubáč so zelerovo petržlenovým pyré,cviklový šalát, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Pre milovníkov rýb rýchly a chutný obed. Cviklový šalatít zvýazní chute celého jedla.

Ingrediencie
2 kusov fileta zo zubáča
3 polievkové lyžice olej
1 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička údená červená paprika
1 štipka chilli korenie
Pyré:
1⁄4 hlávka zeler
1 kus petržlen
200 millilitrov mlieko
1 plátok maslo
  soľ
Šalát:
1 kus cvikla
1 kus mrkva
1 kus jablko
1 polievková lyžica med
2 polievkové lyžice citrónová šťava
  soľ
  korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Filet zubáča si nakájame na 4 kúsky, v oleji si vymiešame soľ, papriku, chili a pridme do zmesy nakrájanú rybu. Necháme marinovať kým si nepripravíme ostatné prílohy, Budú sa robiť až na záver. 

Očistíme si zeler a petržlen, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom, osolíme a dáme variť do mäkka. Mlieko sa odparí a ostane ho tam tak akurát keď je zelenina mäkká. pridáme maslo a rozmixujeme na pyré.

Surovú cviklu, mrkvu, jablko očistíme. Cviklu a mrkvu nastrúhame na jemno, jablko na hrubo. Prdáme med, citrónovú šťavu, trochu soli a korenia. Dobre vymiešame a doladíme chute sladkosť-kyslosť.

Na panvicu si dme pátok masla a rozpustíme, naukadme pátky ryby najprv kožou na panvicu a opečieme 5-8 min., obrátime a opečieme mäsovú stranu. Panvicu prikryjeme a nechme chvíľku ešte pod pokrievkou.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama