
je chutná a dá sa jesť za tepla i za studena
1 | kilogram | bôčik |
200 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | vegeta |
Náplň: | ||
diétna saláma | ||
7 | kusov | vajce |
kápia |
zomletý bôčik zmiešame s mliekom a vegetou a odložíme na noc do chladničky.na mokrú úterku roztiahneme pomleté mäso a uložíme salámu,vychladnutú praženicu a na kraj dáme kápiu .Pomocou úterky roládu ztočíme a opatrne ju dáme do alobalu.Uzatvoríme a pečieme asi 1hod
ja to podávam na studeno s uhorkou a chlebom(beer) (beer) (beer)
Ďalšie recepty
Heja,nečítaš mi myšlienky náhodou?Dnes som zrovna na toto myslela,že som to už dávno nerobila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som to robievala aj z dvoch dávok keď boli všetci chalani doma teraz robím iba jednu robím taký želatínový hrant neviem ako sa to presne volá ale máme to radi .Určite to poznáš.ta si spomínala že neznášaš surové vajcia?ja mám majonézu s vareného vajca: 1 na tvrdo uvarené vajce ,1dcl mlieka rozmixovať a pomaly pridávať olej možno to poznáš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto som už počula,ale neskúšala,toho oleja koľko?Či len tak od oka,podľa hustoty?A surových vajec sa bojím,to je pravda.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
po čas mixovania ho tam pridávať,ano podľa hustoty,mám to od švagriny a teraz si ju stále pripravujem.Neni taká ťažká ako kúpená alebo robená za surových vajec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem,keď vyskúšam,podám hlásenie,ako som bola vychválená
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teším sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Táto majonéza je suprová
a z tofu syra robíte?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie nejako neverím zdravej výžive,lebo doteraz som mala doma chlapov a tí na to nebolí ,ale môžeš dať recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napíšem origoš recept, ale potom pridám, ak ju robím ja.
Majonéza z tofu:200g bieleho tofu,1 b.jogurt, 2 steril.uhorky, lyžička horčice, 1 menšia cibula, 125ml vody, 125ml oleja, kôpor, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli.
Postup:v mixéri rozmixujeme tofu s jogurtom, uhorkami, soľou, horčicou, cukrom, cibuľou, kôprom a vodou. Mixujte ďalej a prikvapkávajte olej až do zhustnutia.
Moja verzió:200g bieleho tofu, 1 b.jogurt, 2 streil.uhorky, lyžička horčice, 1 cibuľa(u nás môže byť aj vačšia), vody dávam menej-asi deci, olej podľa hustoty majonézy pri mixovaní, len štipku soli, 1-2 strúčiky cesnaku, ml.č.korenie.
Postup:"natrhané" tofu vložím do moxéra, osolím, pridám vodu a rozmixujem...neskôr prikvapkávam olej až do zhustnutia majonézy...keď je hotová, pridám do nej jogurt, horčicu, nakrájané uhorky, cibuľu a pretlačený cesnak, ml.č.korenie.
Treba skúsiť...ja teda "zdravú" výživu môžem, ale zase to nepreháňam...ale pokiaľ chcem, aby s nami už malý papal šalátik a nechcem, aby mal črevné príhody(ktorých sme si užili dosť), tak musím kombinovať...náš tatik je naučený na takú riadnu dedinskú stravu, ale napríklad, keď som minule robila Sójovú kašu s maďarským chlebíkom, tak mi povedal, že tá Hrachová kaša je fantastická a ešte takú nejedol...ono sa toho netreba báť, len to treba dobre ochutiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recept vyskúšam to ,veď tam neni nič zle a ak nebude syn vedieť čo tam je možno mu to bude chutiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to robím trošku inak...v bôčiku(bez kosti)spravím nožom taký "vačok" a naplním plnkou(tú robím tiež trošku inú), ale aj toto je isto super...na plech si dám kyslú kapustičku, na ňu položím naplnený bôčik, ktorý som na reze zašila...bôčik z vrchu okorením a dám piecť do rúry...tú kapustičku dávam aj so šťavou a ňou počas pečenia polievam bôčik