Popis
Jednoduchý koláč s jemnou chuťou lieskovcov a čučoriedok ;-)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | http://ywettrecepty.blogspot.sk/2013/04/cucoriedkovy-kolac.html |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
5 | kusy | vajcia |
100 | gramov | hnedý trstinový cukor |
130 | gramov | muka polohruba |
štipka | soli | |
2 | polievkové lyžice | lieskovce mleté |
1 | čajová lyžička | kypriaci prasok do peciva |
CUCORIEDKY | ||
200 | gramov | smotana kyslá |
Inštrukcie
1. Z bielkov (pridáme štipku soli) vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho miešania pridávame cukor, žĺtky, múku rozmiešanú s kypriacim práškom a premiešame.
2.Do cesta primiešame mleté lieskovce.
3.Cesto vylejeme do vymastenej (maslom) ohrúhlej formy, použila som s priemerom 24cm a posypeme lieskovcami, poukladáme čučoriedky a stredne vyhriatej rúre upečieme (v plynovej približne 20-25 minút)
4.Do kyslej smotany dáme cukor, mleté lieskovce a vymiešame.
5.Natrieme plnku posypeme mletými lieskovcami a dáme čučoriedky.
6. (kto nechce nemusí dávať už kyslú smotanu na koláč, je dobrý aj tak...ale to už posúdite sami, ak upečiete)
Na vrch koláča:
200 g smotana kyslá
lieskovce mleté (podľa svojej chuti)
1 PL hnedý trstinový cukor
čučoriedky
Prajem dobrú chuť!
Postup:


- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť