
Trochu iný koláč ako klasická bubľanina
200 | gramov | polohrubá múka |
120 | gramov | maslo |
80 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
trocha | citrónová šťava | |
300 | gramov | ríbezle |
2 | kusov | bielok |
1 | polievková lyžica | voda |
140 | gramov | cukor |
štipka | soľ |
V prvom rade odtrhneme rodinu od misy s ríbezľami. ( Ozaj viete, že po česky je rybíz prosím s tvrdým!!!) Potom si vyberieme nejaký dobrý film!
Všetky prísady do cesta dáme do hlllbokej misy a precvičíme si prstoklad pri cestíčku - začiatkom titulkov nejakého dobrého filmu to stíhate a cestíčko šupnete do chladu minimálne na hodinku a viac - teda pokým ten dobrý filmíček neskončí.
Potom vymažeme a vysypeme múkou formu na tortu, uložíme rozvaľkané cesto - môžete aj zvýšiť okraje, nech šťavička s ríbezlí nevytečie a nasypeme ríbezle.
Dáme do predom rozohriatej rúry na 180 st. na 15 min - a keď začínajú ružovieť okraje lyžicou navrstvíme na vrch bezéééééééé ( bielka, cukor, vodu a soľ poriadne vyšľahať ).
Znovu dáme do rúry a pečieme ešte cca 15-20 minút. Vytiahnuť, studené poriadne pocukrovať, pokrájať a papenkať s chuťou.
Do ríbezlí nedávajte viac cukor!!! Bezé je tak sladké, že precukruje aj kyslosť ovocia!
Zdenuška, maliny a čučoriedky mi doteraz nehrozili. Ale asi sa im vyhrozím. Ono to nebolo až tak strááášne pečenie. Horšie je to s 5* makovo - tvarohovým koláčom z MMB - to nepajcujem, to si vyhľadajte samé ( ale je božškýýýý, ako Kája ).
A potom dávaj do bezé menej cukru? Alebo to nechávaš také sladučké?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nielen do "beze" aj do vsetkeho,hlavne,co robim po prvy krat,davam menej cukru,nemame radi velmi presladne dobrôtky no to,co uvadzas,moze byt,lebo ribezle su kyselkavo stahujuce kutiky
Tuto snehovu perinku pouzivam hlavne vtedy,ak mi zostali v chladnicke z niecoho bielka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bezé som robievala aj ja. Len som nevedela, že to bezééééé. Ale fakt. Asi z toho cukru aj pri níbrzliach uberiem. Lebo sa potom porobili na povrchu také oné - spotené cukrové kvapky . Dík za tip.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tie kvapky sú od horúčavy v rúre, ale podanie fantastické a ja som dnes chcela urobiť ríbezľovú bublaninu tak zvažujem zmenu. U nás sú tento rok ríbezle kyslé a mali by byť s ypsilonom ako v Čechách. Musím robiť v začiatkoch koláče, lebo ja ráno vstanem a idem sa napasť do záhrady, po obede a večeri tiež, no a potom aj ked stále niečo dosadzujem nestačí na moje pojedanie ovocia a iných drobnosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaaaaj..lenusik.. este som ti zabudla napisat zazitok z nedelepiekla som tie "cernoskine prsia"neviem,uz kto to sem dal-sorry
su vyborne! boli moc chutne,len som sa musela zasmiat synovi-je cokoholik
evidentne mu smakovalo a stojac nad plechom mi s plnymi ustami zvestoval,ze:"mamulda
nabuduce ich prosim urob podla svojej velkosti,ok?-s cokoladou sa prudko nema setrit!"
ty si ma videla,vies si predstavit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...aby som sla do figara na brigadu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dik za recept, taktiez som poucena co je beze. Skusim ho, lebo syn zboznuje ribezlove kolace.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bezeee..hm. Vo francuzstine by to mohlo byt hadam aj sproste slovo...
Kolac vyzera fantasticky mnam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
....mnaaam....no ja aktualne staviam uz vo SVOJOM! kuchynsku linku....a ked ju doskladam,hadam kupim aj daky sporhelt s rurou a pecieeeeem.....ja tieto ribezlove mozem a mrazene uz mi nikto hned nesezere.....
....ivet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyslo to vyborne! beze som ozdobne nastriekala vreckom a cesto nestalo hodinu v chladnicke, ale slo rovno do formy (vyvalkanie medzi dvoma foliami zabrani lepeniu), okraje asi 3 cm vysoke, a s formou na 10 minut do mraznicky, to celkom skrati cas pripravy...a este som do beze dala o 1/4 menej cukru, vysledok je tak akurat sladky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som rada, ze sa podaril a chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby, úúúúúúúžasný koláč. Robím ho dookola furt a znova, je jednoduchý rýchly a dobrýýýýý
. Mňam. Odporúčam. Mamamata
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
leni
poznam a robim ho aj s cucoriedok,malin-hymberiek......ale tento si na pamiatku zapisem koli "tvojimu uzasnemu sposobu podania" do mojho receptara
idem sem hodit aj ja nieco z tych letnych kolacikov ....