Popis
Jablkový koláč, ktorý poteší mlsné jazýčky

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | múka |
1 | kus | droždie (kocka) |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | stévie alebo iného sladidla |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
100 | gramov | slivkový lekvár |
1 | kus | vajce |
250 | gramov | tvaroh |
skorica | ||
100 | gramov | brusnice |
100 | gramov | maslo |
1⁄2 | liter | mlieka |
Inštrukcie
Mlieko, droždie a lyžičku stévie zamiešame a necháme postáť.
Múku preosejeme, pridáme stéviu, vanilkový cukor, prášok do pečiva, vajce, soľ a kvások. Asi po 10 minútach pridáme 100 g. masla. Domiešame, posypeme múkou a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto dáme na pomúčenú dosku. Vyváľkáme plát( veľký kus) a dáme na vymastený plech. Cesto pomastíme lekvárom. Dáme naňho tvaroh zmiešaný so stéviou, vanilkou, brusnicami a škoricou. Na tvaroh poukladáme štvrtky jabĺčok v tvare kvetu a posypeme posýpkou.Pečieme 30 minút na 180 stupňoch.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť