
Recept s fotopostupom na úžasný jednoduchý slivkový koláč s minimom cesta a kvantom sliviek inšpirovaný pôvodnym luxemburskym receptom.
125 | gramov | maslo |
50 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
750 | gramov | slivky |
štipka | soľ |
Zmäknuté maslo vyšľaháme, postupne pridávame cukor. Prišľaháme vajíčko izbovej teploty, treba šľahať dosť dlho do peny. Na koniec primiešame múku (použila som tmavú bezlepkovú múku), môžeme začať na robote pri nízkych otáčkach a domiesime ručne. Cesto dáme na pol hodiny do chladničky.
Potom ho rozvaľkáme a opatrne preložíme na okrúhlu vymastenú a múkou vysypanú formu. Navrch nahusto poukladáme slivky (umyté, odkvapkané, odkôstkované a nakrájané na cca 1/4) Pečieme pri teplote cca 200°C cca 40 minút.
Slivky pustia krásnu hustú šťavu, koláč je vďaka nej fantastický. Môžete ho po upečení posypať práškovým cukrom.








Veru bol úžasný a aký úžasný musí byť s klasickou múkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aká mňamka, také mám v lete najradšej. Až prídeš požičiam ti kuchyň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
WAW! Toto je pecka! Krásny koláč a určite aj dobrý:)