Luxemburgský slivkový koláč

Popis

Recept s fotopostupom na úžasný jednoduchý slivkový koláč s minimom cesta a kvantom sliviek inšpirovaný pôvodnym luxemburskym receptom.

Luxemburgský slivkový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojhttp://anneskitchen.co.uk/recipes/tarts-crumbles
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

125gramovzmäknutého masla
50gramovpráškového cukru
1kusvajíčko
250gramovpolohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú múku)
750gramovsliviek
 štipkasoli

Inštrukcie

Zmäknuté maslo vyšľaháme, postupne pridávame cukor. Prišľaháme vajíčko izbovej teploty, treba šľahať dosť dlho do peny. Na koniec primiešame múku, môžeme začať na robote pri nízkych otáčkach a domiesime ručne. Cesto dáme na pol hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme a opatrne preložíme na okrúhlu vymastenú a múkou vysypanú formu. Navrch nahusto poukladáme slivky (umyté, odkvapkané, odkôstkované a nakrájané na cca 1/4) Pečieme pri teplote cca 200°C cca 40 minút.

Poznámky

Slivky pustia krásnu hustú šťavu, koláč je vďaka nej fantastický. Môžete ho po upečení posypať práškovým cukrom.

Postup: 

Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 1
Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 2
Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 3
Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 4
Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 5
Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 6
Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 7
Luxemburgský slivkový koláč - recept postup 8
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.833335
Priemer: 4.8 (6 hlasy)

Komentáre

WAW! Toto je pecka! Krásny koláč a určite aj dobrý:)

Veru bol úžasný a aký úžasný musí byť s klasickou múkou Úsmev

Aká mňamka, také mám v lete Slnko najradšej. Až prídeš požičiam ti kuchyň. Tlieskam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok