Popis
Výborný a jednoduchý marhuľový koláčik, aj za zdravý ho môžem prehlásiť. O tom, že sa dá piecť bez múky, som sa už presvedčila opakovane. Ako to ide bez cukru testujem.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | šálka | mandle, iné orechy |
1 | šálka | ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | medu (alebo 5 PL trstinového cukru) |
80 | gramov | masla |
15 | kusy | marhúľ |
1⁄2 | kus | citrón šťava |
1 | polievková lyžica | medu (alebo 2PL trstinového cukru) |
Inštrukcie
Ak nemáte mixér s ostrými nožmi, stačí orechy a ovsené vločky zomlieť a premiešať varechou so zvyšnými surovinami. Ja som krátko rozmixovala najprv orechy, pridala ovsené vločky tiež premixovala, pridala med a mäkké maslo, nakrájané na kocky a nechala premiešať. 2/3 hmoty roztlačíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer cca 24cm) Môžete vytvoriť aj vyvýšené okraje.
Marhule umyjeme, odkôstkujeme, nakrájame na mesiačiky. V miske pokvapkáme citrónovou šťavou, medom a zľahka premiešame. Rozložíme na pripravený korpus. Vrch posypeme rozdrobenou zvyšnou hmotou na korpus.
Pečieme pri teplote cca 190°C cca 35 minút,a lebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Neodolala som posypu práškovým cukrom po vychladnutí. Koláčik je krehký, ale výborný.
Postup:










- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
To musi byt mnamka