
reklama
Jednoduchý a výborný koláčik.
Ingrediencie
1⁄2 | kus | vanilkový struk |
5 | kusov | vajce |
250 | gramov | cukor krupica |
1 | kus | citrón |
štipka | soľ | |
125 | gramov | hrubá múka |
125 | gramov | maizena |
170 | gramov | maslo |
Postup
Hranolovú (chlebíkovú) formu si vymastíme a vysypeme múkou.
Rúru vyhrejeme na 190°C.
Vanilkový struk pozdĺž rozrežeme a vvyškrabeme dreň.
Vajcia, cukor, citrónovú kôru z polovice citrónu, soľ a vanil. dreň šľaháme vo vodnom kúpeli, kým zmes nie je teplá.
Potom ju vyberieme a miešame do vychladnutia.
Do nej potom zamiešame preosiatu múku s maizenou.
Maslo roztopíme a teplé (nie horúce) zamiešame do cesta.
Formu naplníme cestom, zarovnáme a pečieme cca 45 min.
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty