Popis
Klasika, úplne jednoduchý, chutný s celozrnou múkou a dvoma verziami pre moje deti so smotanou na vrchu a bez nej.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajec |
200 | gramov | trstinového cukru |
1 | deciliter | vody |
1 | deciliter | oleja |
1 | kus | vanilkový cukor |
300 | gramov | celozrnej múky jemne mletej |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | liter | mlieka |
2 | kusy | kakaové pudingy |
2 | kusy | kyslá smotana |
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme s trsinovým cukrom (v pôvodnom recepte bol práškový toľko čo múky) aj vanilkovým, potom postupne prilejeme olej a vodu pri nižších otáčkach . Celozrnú múku primiešavam radšej ručne. Počas toho mi mladší syn uvaril kakaový puding z 1 litra mlieka podľa návodu na sáčku. Na vymastený plech som vyliala väčšiu časť cesta.(Do zvyšného som pridala kakao, nemusí byť také.) Kakaove cesto rozlejeme po celom plechu a na záver na to kakaový puning nepravidelno pravideľne po celej ploche. Pečieme v rúre na cca 205 °C cca pol hodiny. Ešte na horúci koláč môžeme rozotrieť dve pochúťkové smotany vymiešané s vanilkovým cukrom.
Poznámky
Toto je moje obľúbené bábovkové cesto, pečiem z neho aj bublaniny.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
joooj tie ingrediencie
kus oleja, kus vody ...
Už som to opravila, klasika moja roztržitosť
Inak nevieš koľko je to kus vody ?(giggle) 

Toľko čo sa medzi palec a ukazovám keď natiahneš mestí ... nie?
tak, tak

