
Klasika, úplne jednoduchý, chutný s celozrnou múkou a dvoma verziami pre moje deti so smotanou na vrchu a bez nej.
6 | kusov | vajce |
200 | gramov | trstinový cukor |
1 | deciliter | voda |
1 | deciliter | olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
300 | gramov | celozrnná múka jemne mletá |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | liter | mlieko |
2 | kusov | kakaový puding |
2 | kusov | kyslá smotana |
Vajíčka vyšľaháme s trsinovým cukrom (v pôvodnom recepte bol práškový toľko čo múky) aj vanilkovým, potom postupne prilejeme olej a vodu pri nižších otáčkach .
Celozrnú múku primiešavam radšej ručne. Počas toho mi mladší syn uvaril kakaový puding z 1 litra mlieka podľa návodu na sáčku.
Na vymastený plech som vyliala väčšiu časť cesta. (Do zvyšného som pridala kakao, nemusí byť také.)
Kakaove cesto rozlejeme po celom plechu a na záver na to kakaový puning nepravidelno pravideľne po celej ploche.
Pečieme v rúre na cca 205 °C cca pol hodiny. Ešte na horúci koláč môžeme rozotrieť dve pochúťkové smotany vymiešané s vanilkovým cukrom.
Toto je moje obľúbené bábovkové cesto, pečiem z neho aj bublaniny.

výborne vyzerá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joooj tie ingrediencie kus oleja, kus vody ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som to opravila, klasika moja roztržitosť Inak nevieš koľko je to kus vody ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toľko čo sa medzi palec a ukazovám keď natiahneš mestí ... nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak, tak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty