
reklama
Je to taká plnená vianočka, len chutnejšia. Deti to zbožňujú.
Ingrediencie
Cesto: | ||
750 | gramov | polohrubá múka |
300 | millilitrov | mlieko |
7 | gramov | droždie |
3 | polievkové lyžice | olej |
2 | kusov | bielok |
140 | gramov | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | Palmarin |
Postup
Prísady do cesta zmiesime, necháme podkysnuť
Uvaríme puding, primiešame palmarín a napoly vychladíme.
Cesto rozdelíme na 3 časti.
Každé zvlášť vyvaľkáme potrieme vychladnutým pudingom a zrolujeme do šúlka ako roládu.
Všetky tri šúlky spletieme spolu ako vrkoč - vianočku
Pečieme pri 200 stupňov asi 20 minut a dopekáme na 220 stupňov 5-7 minut.
Plnku môžeme spraviť aj vanilkovu tak, že nedáme kakao a do pudingu pridáme vanilku alebo vanilkový cukor.
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty