
Alica7 | Kysnuté makové buchty
Mäkučké buchty plné maku. Recept na pekáč 25x30 cm.
Ingrediencie
400 | gramov | polohrubá múka |
240 | gramov | mlieko |
80 | gramov | olej |
60 | gramov | kryštálový cukor |
8 | gramov | prášok do pečiva |
5 | gramov | droždie sušené |
4 | gramov | soľ |
Na potretie: | ||
1 | kus | žĺtok |
trocha | voda | |
Plnka: | ||
1 | kus | bielok |
60 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | slivkový lekvár |
150 | gramov | mletý mak |
2 | polievkové lyžice | voda |
Postup
Do misy preosejeme múku, primiešame prášok do pečiva, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, lyžičku cukru a polovicu mlieka, prikryté necháme nakysnúť asi 20 minút.
Pridáme zvyšný cukor, soľ, mlieko a olej, vymiesime cesto a necháme kysnúť asi 1 hodinu. Cesto pomúčime a vyvaľkáme, prekrojíme na 16 ks, naplníme plnkou.
Plnka: Vyšľaháme bielok do polo tuha, pridáme cukor a vyšľaháme sneh, prišľaháme lekvár, primiešame mak a vodu /+ - podľa potreby/.
Do pekáča /25x30 cm/ dáme mastný papier a buchty, boky potrieme olejom, aby sa k sebe neprilepili, prikryté necháme nakysnúť asi 1 - 1,5 hodiny. Pred pečením potrieme žĺtkom. Pečieme na 180 st asi 20 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty