Ríbezľový koláč

Popis

nenáročný,rýchly a chutný :-)
Ríbezľový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

  tmavé cesto:300g pol.múky
  150g kr.cukru,1 vajíčko,1/2 lyžičky škorice,2-3 lyžice kakaa
  1 prášok do pečiva,80g oleja,asi 250ml mlieka
  biele cesto:300g pol.múky,150g kr.cukru
  1 vajíčko,1 vanilkový cukor,citr.kôra,
  80g oleja,asi 200ml mlieka
  ríbezle

Inštrukcie

Všetky suroviny na tmavé cesto zmiešame v jednej miske,ostatné suroviny na biele cesto v druhej miske. Plech si vymažeme olejom a vysypeme múkou,alebo použijeme papier na pečenie,najskôr vylejeme tmavé cesto,potom opatrne biele cesto rozotrieme a husto posypeme čerstvými ríbezľami. Pečiem na 150st. Už som ho robila aj v zime a dávala som ríbezle z mrazáku,chlapcom to chutilo,ale mne sa to zdalo mazľavé,nebolo to ono,čerstvé sú naozaj najlepšie.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok