
reklama
nenáročný,rýchly a chutný :-)
Ingrediencie
Tmavé cesto: | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
80 | gramov | olej |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | prášok do pečiva | |
250 | millilitrov | mlieko |
Svetlé cesto: | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
trocha | citrónová kôra | |
80 | gramov | olej |
200 | millilitrov | mlieko |
Ostatné: | ||
ríbezle |
Postup
Všetky suroviny na tmavé cesto zmiešame v jednej miske, ostatné suroviny na biele cesto v druhej miske.
Plech si vymažeme olejom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie,najskôr vylejeme tmavé cesto, potom opatrne biele cesto rozotrieme a husto posypeme čerstvými ríbezľami.
Pečiem na 150st. Už som ho robila aj v zime a dávala som ríbezle z mrazáku, chlapcom to chutilo, ale mne sa to zdalo mazľavé, nebolo to ono, čerstvé sú naozaj najlepšie.
Výnos
20 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty