Ríbezľový koláčik s kokosovo-orechovou perinkou

Popis

Konečne dozrel aj u nás, tak som rýchlo piekla....síce najprv som sa ich objedla len tak a tie čierne mám veľmi rada. Čo ostalo šlo do mrazáku aby bolo aj v zime načo spomínať.

Ríbezľový koláčik s kokosovo-orechovou perinkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

cesto
350gramovpolohruba muka
250gramovmaslo
150gramovcukor práškový
6kusyžĺtka
1⁄2kusprášok do pečiva
snehová perinka
6kusybielka
200gramovcukor
150gramovkokos
150gramovorechy mleté
ríbezle červené aj čierne

Inštrukcie

Ríbezle si očistíme od stopiek a opláchneme vodou, necháme dobre odtiecť. Suroviny spracujeme na cesto. Plech vyložíme pečiacim papierom  (môže byť aj vymastený a vysypaný múkou) a cesto rukou na ňom roztlačíme . Na vrch nasypeme v hojnom množstve ríbezle tak aby nebolo vidieť cesto - ja som dala červené aj čierne, tá kombinácia je božská. Môže sa použiť aj iné drobné ovocie ako maliny, ostružiny, čučoriedky a veľmi dobrý je aj egreš. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. Pečieme 20 min. Medzitým si pripravíme snehovú perinku - bielka vyšľaháme na tuhý sneh s cukrom (použila som trstinový jemný). Pridáme kokos a mleté orechy (tiež môžu byť aké koľvek), jemne vmiešame do snehu. Vyberieme plech z rúry, znížime teplotu na 160 st. Snehovú hmotu natrieme na vrch a dáme dopiecť ešte na 15 min.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (2 hlasy)

Komentáre

ÁnoÁno

Tlieskam

Hm, to musim vyskusat, kedže u nás o ribezle ani orechy nie je núdza. :-)

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok