Popis
Konečne dozrel aj u nás, tak som rýchlo piekla....síce najprv som sa ich objedla len tak a tie čierne mám veľmi rada. Čo ostalo šlo do mrazáku aby bolo aj v zime načo spomínať.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
cesto | ||
350 | gramov | polohruba muka |
250 | gramov | maslo |
150 | gramov | cukor práškový |
6 | kusy | žĺtka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
snehová perinka | ||
6 | kusy | bielka |
200 | gramov | cukor |
150 | gramov | kokos |
150 | gramov | orechy mleté |
ríbezle červené aj čierne |
Inštrukcie
Ríbezle si očistíme od stopiek a opláchneme vodou, necháme dobre odtiecť. Suroviny spracujeme na cesto. Plech vyložíme pečiacim papierom (môže byť aj vymastený a vysypaný múkou) a cesto rukou na ňom roztlačíme . Na vrch nasypeme v hojnom množstve ríbezle tak aby nebolo vidieť cesto - ja som dala červené aj čierne, tá kombinácia je božská. Môže sa použiť aj iné drobné ovocie ako maliny, ostružiny, čučoriedky a veľmi dobrý je aj egreš. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. Pečieme 20 min. Medzitým si pripravíme snehovú perinku - bielka vyšľaháme na tuhý sneh s cukrom (použila som trstinový jemný). Pridáme kokos a mleté orechy (tiež môžu byť aké koľvek), jemne vmiešame do snehu. Vyberieme plech z rúry, znížime teplotu na 160 st. Snehovú hmotu natrieme na vrch a dáme dopiecť ešte na 15 min.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Hm, to musim vyskusat, kedže u nás o ribezle ani orechy nie je núdza. :-)