reklama

Točený medovník

Pridal/a Heja dňa 01. 12. 2009 - 10:35 - Recepty Heja
obrázok k receptu

reklama

Sviatočný medový závin.

Ingrediencie
Cesto:
280 gramov hladká múka
120 gramov práškový cukor
50 gramov maslo
2 kusov vajce
2 polievkové lyžice med
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Náplň:
1 kus slivkový lekvár
50 gramov hrozienka
50 gramov orechy
50 gramov kandizované ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku, cukor, maslo ,vajcia, med a sódu vymiesime.

Cesto rozdelíme na tri časti (nie sú veľké) rozvaľkáme a natrieme lekvárom ,posypeme kandizovaným ovocím, hrozienkami a orechmi a stočíme

Máme tri záviny ,ktoré potrieme vajíčkom a dáme piecť 170 st asi 30min.

Po vychladnutí krájame asi dvoj milimetrové kolieska.

Nakrájame iba koľko potrebujeme a ostatné necháme vo fólii aby neoschli

Doplňujúce poznámky

sú to veľmi chutné jednohubky

Výnos
80 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

fidorka, Ut, 01. 12. 2009 - 10:48

Toto zbožňujeme u nás doma,každé Vianoce to robievam Tlieskam Áno Kvietok

Heja, Ut, 01. 12. 2009 - 11:20

to ma teší,máme rovnaké chuteObjímam Kvietok

tyjamy, Ut, 01. 12. 2009 - 11:33

..aj toto vyskusam...moze to byt vyborne...Úsmev

kapka, Ut, 01. 12. 2009 - 15:12

kolko tej sody? pol krabicky? a kam toto vo folii, do chladnicky? ako dlho to moze takto stat?

Heja, St, 02. 12. 2009 - 05:01

pol kávovej lyžičky

fidorka, Ut, 01. 12. 2009 - 15:21

v recepte je napísané,pokiaľ čítam správne pol kl sódy...to by malo byť pol kávovej lyžičky,opravte ma ak sa mýlim.A ja to dávam zabalené vo fólii do špajze,je tam dosť zima,nepokazí sa to,my to zjeme tak za tri dni - cez Vianoce,ale možno to vydrží oveľa dlhšie.

lia6, Ut, 01. 12. 2009 - 15:42

Toto je ňamka...Fidorka, Teba opravovať netreba-takú kuchárku, určite nie...to s tým kl, máš pravduSlnko

fidorka, Ut, 01. 12. 2009 - 18:14

Hambím sa Hambím sa ,ďakujem,ďakujem,ak máš záujem o autogram,spoj sa s mojim managerom Mrkám Vyplazený jazyk

Jajuška, Ut, 01. 12. 2009 - 16:25

Na plechu ich oddeľujem alobalom,lebo pečením sa dosť roztekaju a spoja.Ale neviem či len mne?Veľký úsmev

lobelka, Ut, 01. 12. 2009 - 16:30

Áno robievam. My to pozname ako Ruzombersky medovnik a do cesta pridavam aj trochu skorice a ml. klinceka. Vydrzi dlho a od slivkoveho lekvaru je fajn stavnaty Slnko .

kapka, Ut, 01. 12. 2009 - 20:48

Dakujem ja som doteraz nepoznala kl, ale poznam cajovu lyzicku, asi aky kraj take zvyky. Dakujem, vyskusam

kapka, St, 02. 12. 2009 - 10:19

Viem ze to tu nepatri, no nasla som na nete recept na Kokosové trojuholníčky, trojuholnicky sa zdobia ceresnou omocenou v bielku. Nechyba tam, ze sa to ma upiect? Akosi si to neviem predstavit. Robi to niekto? DikPlačem

fidorka, St, 02. 12. 2009 - 10:53

a aký je celý recept?Nemusia sa piecť,kokosové cestá sa môžu papať aj bez pečenia,toto nepoznám,musela by som vidieť celý recept.

kapka, St, 02. 12. 2009 - 12:13

100 g kokosu, 100 g práškového cukru, 60 g tuku Cera, 4 PL sušeného mlieka, 3 PL vody, 1 PL koňaku, 1 PL piškótových omrviniek, , Ozdoba:, kandizované čerešne, bielok
Ako na to:

Všetky prísady spolu spracujte na masu, ktorú rozvaľkajte na doske posypanej jemnou kokosovou múčkou na hrúbku 2-2,5 cm a pokrájajte na malé trojuholníky. Ozdobte polovicou čerešne, ktorú omočte v bielku.
Neide mi do hlavy ten surovy bielok.

fidorka, St, 02. 12. 2009 - 12:20

Kapka,toto nepoznám,ale asi sa to ozaj nepečie.Sú niektoré recepty aj so surovým bielkom v ceste...ale toto nemusíš dávať do bielka tú čerešňu.Ja by som to teda nedávala,ja sa surových vajec bojím.Ja by som tú čerešňu dala len tak,zatlačila,aby to tam držalo a keby sa to "odlepovalo",skús dať pod ňu džem.Ak máte radi kokosové koláčiky,môžem ti napísať dobrý recept - ale pečie sa to.Úsmev

kapka, St, 02. 12. 2009 - 12:36

Milujem kokos, a kedze mame v byte trubu, do ktorej nemozem pozerat, lebo je to taka stara ... Tak musim bez piskot. DakujemKvietok

lia6, St, 02. 12. 2009 - 14:47

Mńám, ten kokosový kmen sme robili u Kočvaru-len tam nešlo salko, bolo by to hodne drahé, lebo sa to robilo na kvantumSlnko

pachola, St, 02. 12. 2009 - 11:08

cesto sa dá aj rozdeliť na dvoje dať jedno na plech potom plnka a zakryť druhým ,po upečení buď poliať čokoládou alebo citronovou polevou a krájať

pachola, St, 02. 12. 2009 - 11:20

a toto je ešte lepšie
Medovník
600 g hladkej múky
300 g práškový cukor
4 celé vajcia
100 g medu
sekaných orechov,hrozienok ,kondenzovaného ovocia podľa chuti
1 KL sóda bicarbóna
1 KL škorice
1 KL roztlčené klinčeky podľa chuti
vypracovať cesto ,urobiť 3 -4 šúlky dať na plech
piecť na 150°C 3/4 hodiny
môže sa potom zabaliť do fólie vydrží dlho ...kým sa nezje
kto sa chce pohrať tak potom môže nakrájaný spájať lekvárom a namáčať polku do čokolády
a čím je starší ,tým je lepší odmäknutý

KL - kávová lyžička

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama