
Sviatočný medový závin.
Cesto: | ||
280 | gramov | hladká múka |
120 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | med |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Náplň: | ||
1 | kus | slivkový lekvár |
50 | gramov | hrozienka |
50 | gramov | orechy |
50 | gramov | kandizované ovocie |
Múku, cukor, maslo ,vajcia, med a sódu vymiesime.
Cesto rozdelíme na tri časti (nie sú veľké) rozvaľkáme a natrieme lekvárom ,posypeme kandizovaným ovocím, hrozienkami a orechmi a stočíme
Máme tri záviny ,ktoré potrieme vajíčkom a dáme piecť 170 st asi 30min.
Po vychladnutí krájame asi dvoj milimetrové kolieska.
Nakrájame iba koľko potrebujeme a ostatné necháme vo fólii aby neoschli
sú to veľmi chutné jednohubky
to ma teší,máme rovnaké chute
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..aj toto vyskusam...moze to byt vyborne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kolko tej sody? pol krabicky? a kam toto vo folii, do chladnicky? ako dlho to moze takto stat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pol kávovej lyžičky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v recepte je napísané,pokiaľ čítam správne pol kl sódy...to by malo byť pol kávovej lyžičky,opravte ma ak sa mýlim.A ja to dávam zabalené vo fólii do špajze,je tam dosť zima,nepokazí sa to,my to zjeme tak za tri dni - cez Vianoce,ale možno to vydrží oveľa dlhšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto je ňamka...Fidorka, Teba opravovať netreba-takú kuchárku, určite nie...to s tým kl, máš pravdu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
,ďakujem,ďakujem,ak máš záujem o autogram,spoj sa s mojim managerom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na plechu ich oddeľujem alobalom,lebo pečením sa dosť roztekaju a spoja.Ale neviem či len mne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robievam. My to pozname ako Ruzombersky medovnik a do cesta pridavam aj trochu skorice a ml. klinceka. Vydrzi dlho a od slivkoveho lekvaru je fajn stavnaty
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem ja som doteraz nepoznala kl, ale poznam cajovu lyzicku, asi aky kraj take zvyky. Dakujem, vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Viem ze to tu nepatri, no nasla som na nete recept na Kokosové trojuholníčky, trojuholnicky sa zdobia ceresnou omocenou v bielku. Nechyba tam, ze sa to ma upiect? Akosi si to neviem predstavit. Robi to niekto? Dik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a aký je celý recept?Nemusia sa piecť,kokosové cestá sa môžu papať aj bez pečenia,toto nepoznám,musela by som vidieť celý recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
100 g kokosu, 100 g práškového cukru, 60 g tuku Cera, 4 PL sušeného mlieka, 3 PL vody, 1 PL koňaku, 1 PL piškótových omrviniek, , Ozdoba:, kandizované čerešne, bielok
Ako na to:
Všetky prísady spolu spracujte na masu, ktorú rozvaľkajte na doske posypanej jemnou kokosovou múčkou na hrúbku 2-2,5 cm a pokrájajte na malé trojuholníky. Ozdobte polovicou čerešne, ktorú omočte v bielku.
Neide mi do hlavy ten surovy bielok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kapka,toto nepoznám,ale asi sa to ozaj nepečie.Sú niektoré recepty aj so surovým bielkom v ceste...ale toto nemusíš dávať do bielka tú čerešňu.Ja by som to teda nedávala,ja sa surových vajec bojím.Ja by som tú čerešňu dala len tak,zatlačila,aby to tam držalo a keby sa to "odlepovalo",skús dať pod ňu džem.Ak máte radi kokosové koláčiky,môžem ti napísať dobrý recept - ale pečie sa to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milujem kokos, a kedze mame v byte trubu, do ktorej nemozem pozerat, lebo je to taka stara ... Tak musim bez piskot. Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak si pozri aj toto:
http://www.oblubenerecepty.sk/index.php/nepeene/641-kokosove-guky
http://www.oblubenerecepty.sk/index.php/nepeene/572-kokosovy-kme
tiež to môže byť dobré.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mńám, ten kokosový kmen sme robili u Kočvaru-len tam nešlo salko, bolo by to hodne drahé, lebo sa to robilo na kvantum
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cesto sa dá aj rozdeliť na dvoje dať jedno na plech potom plnka a zakryť druhým ,po upečení buď poliať čokoládou alebo citronovou polevou a krájať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a toto je ešte lepšie
Medovník
600 g hladkej múky
300 g práškový cukor
4 celé vajcia
100 g medu
sekaných orechov,hrozienok ,kondenzovaného ovocia podľa chuti
1 KL sóda bicarbóna
1 KL škorice
1 KL roztlčené klinčeky podľa chuti
vypracovať cesto ,urobiť 3 -4 šúlky dať na plech
piecť na 150°C 3/4 hodiny
môže sa potom zabaliť do fólie vydrží dlho ...kým sa nezje
kto sa chce pohrať tak potom môže nakrájaný spájať lekvárom a namáčať polku do čokolády
a čím je starší ,tým je lepší odmäknutý
KL - kávová lyžička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto zbožňujeme u nás doma,každé Vianoce to robievam
