Môj muž je odchovaný na bábovke svojej maminy a tak, keď mám čas alebo ho chcem potešiť, tak nejakú rýchlu ale pritom aj chutnú upečiem. A táto medzi také určite patrí.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
5 | kusy | vajce |
Inštrukcie
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou. Rúru predhrejeme na 180 °C.
Tuk a oba cukre vyšľaháme do peny. Potom pridáme tvaroh a vajcia a znovu prešľaháme. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rovnomerne vylejeme do bábovkovej formy a pečieme 45 minút na 180°C. Skontrolujeme špajdľou. Necháme vychladnúť a vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame rozpustenou čokoládou.
Poznámky
Foto nie je ktovie ako kvalitné, stihla som len narýchlo večer cvaknúť, kým bolo čo fotiť .
Pre zmenu môžete hodiť do cesta /pred pečením/ ovocie, ja som tam šupla čerstvé čučoriedky a je to vynikajúce.
Postup:
