
balalajka
Absolútne skvelý je teplý alebo vlažný k čajíku či kávičke. Vonia vanilkou so stopou kokosu, ktoré tam nechalo mlieko. Je lahodne sladký - nie však presladený. Absolútna topka pre sychravé ráno, či uplakané poobedie.
155 | gramov | ryžová múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusov | vajce |
125 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | kokosové mlieko |
14 | gramov | maslo |
kus | vanilkový lusk |
Pôvodne sa tento koláčik má pripravovať v miskách vystlatých banánovými listami. Tie prepožičiavajú sladkastú chuť a typický arómu. Ja som neni Jane z Tarzana ani nemáme banánovník doma a tak len povzdychnem za najbližším o ktorom viem, že je v Lešnej pri Zlíne v botanickej záhrade a použijem papierové košíčky - alebo silikónové .
Rúru predhrejeme na 190 stupňov.
V miske zmiešame ryžovú múku, prášok do pečiva a soľ.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a vanilku. Kokosové mlieko vie trochu potrápiť, ak máte takú verziu ako ja, kde bol tuk usadený. Malé kúsky v ceste nevadia. Počas pečenia sa vytvorila veľmi zaujímavá štruktúra - aspoň si myslím, že vďaka tomu. Sypkú zmes zľahka vmiešame.
Rozdelíme do 12tich košíčkov a dáme piecť na 18-23 minút. Skúška špáratkom potrebná.
Skúsila by som to maslo nahradiť aj niečím nemliekovým. Podľa mňa by vznikol zaujímavý koláčik pre nemliečnu a bezlepkovú diétu.
Dobrú chuť.

balalajka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty