reklama

Bibingka - filipínsky ryžovo kokosový koláčik

Pridal/a balalajka dňa 28. 10. 2019 - 12:53 - Recepty balalajka
Bibingka - filipínsky ryžovo kokosový koláčik, Medzinárodná kuchyňa, recept, balalajka

balalajka


reklama

Absolútne skvelý je teplý alebo vlažný k čajíku či kávičke. Vonia vanilkou so stopou kokosu, ktoré tam nechalo mlieko. Je lahodne sladký - nie však presladený. Absolútna topka pre sychravé ráno, či uplakané poobedie.

Ingrediencie
155 gramov ryžová múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
1⁄4 čajová lyžička soľ
2 kusov vajce
125 gramov kryštálový cukor
200 millilitrov kokosové mlieko
14 gramov maslo
  kus vanilkový lusk
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pôvodne sa tento koláčik má pripravovať v miskách vystlatých banánovými listami. Tie prepožičiavajú sladkastú chuť a typický arómu. Ja som neni Jane z Tarzana ani nemáme banánovník doma a tak len povzdychnem za najbližším o ktorom viem, že je v Lešnej pri Zlíne v botanickej záhrade a použijem papierové košíčky - alebo silikónové Úsmev.

Rúru predhrejeme na 190 stupňov.

V miske zmiešame ryžovú múku, prášok do pečiva a soľ.

Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a vanilku. Kokosové mlieko vie trochu potrápiť, ak máte takú verziu ako ja, kde bol tuk usadený. Malé kúsky v ceste nevadia. Počas pečenia sa vytvorila veľmi zaujímavá štruktúra - aspoň si myslím, že vďaka tomu. Sypkú zmes zľahka vmiešame.

Rozdelíme do 12tich košíčkov a dáme piecť na 18-23 minút. Skúška špáratkom potrebná.

Doplňujúce poznámky

Skúsila by som to maslo nahradiť aj niečím nemliekovým. Podľa mňa by vznikol zaujímavý koláčik pre nemliečnu a bezlepkovú diétu.

Dobrú chuť.

Doplňujúce obrázky
Bibingka - filipínsky ryžovo kokosový koláčik, Medzinárodná kuchyňa, recept, balalajka, 1

balalajka

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama