Srnčí chrbát inak

Popis

Recept s fotopostupom na netradičný srnčí chrbát, skoro bez tuku. No skoro bo aj v čokoláde je ho dosť..., ale nie 250g. Však raz za čas. Inšpirovala som sa chocolate fudge cake.

Srnčí chrbát inak - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

300gramovhorkej čokolády (ideálne 70%)
1kuskondenzované mlieko sladené
100gramovorechov
1polievková lyžicakakaa
1balíkpiškót
100millilitrovpomarančového džúsu,a lebo sirupu
3polievkové lyžicekokosového oleja (masla) (nepovinné)

Inštrukcie

Tu je moja nová verzia.

Nad parou za stáleho miešania zohrejeme salko (s kokosovým olejom (maslom), ale uz som robila aj bez toho a bolo fajn) Hneď ako je zmes horúca, dáme dole z tepla a pridáme čokoládu, môžeme ešte pridať kakao, miešame do rozpustenia čokolády. V prípade potreby krátko zohrejeme nad parou, ak sa čokoláda neroztopí, stuhne) Na záver primiešame nasekané orechy. Ak sa vám zdá hmota priveľmi hustá, môžete ju zriediť horúcim mliekom, šľahačkovou smotanou, stačí trochu.

Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom. Na spodok dáme tenkú vrstvu plnky, na ňu nahusto kladieme piškóty namáčané v džúse alebo sirupe, pokračujeme vrstvou plnky, piškótami až povrch. Vrch prikryjeme alobalom z bokov a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Poznámky

Pridávam tradičný recept aký sa jedával u nás. Keď som ho robila ja, cery som davala polovicu, vraj sa dá nahradiť maslom. 200g práškového cukru, 3 vajíčka, 50g kakaa, 250g stuženého tuku (masla), 100g orechov, piškóty. nad parou šľaháme asi 20 minút cukor a vajíčka, pridáme kakaom, tuk a orechy.

Postup: 

Srnčí chrbát inak - recept postup 1
Srnčí chrbát inak - recept postup 2
Srnčí chrbát inak - recept postup 3
Srnčí chrbát inak - recept postup 4
Srnčí chrbát inak - recept postup 5
Srnčí chrbát inak - recept postup 6
Srnčí chrbát inak - recept postup 7
Srnčí chrbát inak - recept postup 8
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

toto je masaker!:)) teraz som jedla a uz som zas hladne Veľký úsmev

taak toto by som snáď mohla aj vyskúšať, dobre to vyzerá

Srnčí chrbat môjho detstva no s tou čokoladou top môže byť fajnota.

Kami, kolko to tuhne?

cca po 6 tich hodinach som uz krajala v pohode, najlepsie nechat cez noc v chladnicke

Dakujem. Ale malo by to vydrzat dlhsie, teda ak sa to nezje, ze? Lebo neviem ako budem stihat, tak by som to chcela spravit tak 2 dni pred Stedrym dnom.

V chladnicke ano, vzduchtesne zabalene .... Ja taketo robim den pred vianocami.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.