Popis
Recept s fotopostupom na netradičný srnčí chrbát, skoro bez tuku. No skoro bo aj v čokoláde je ho dosť..., ale nie 250g. Však raz za čas. Inšpirovala som sa chocolate fudge cake.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | horkej čokolády (ideálne 70%) |
1 | kus | kondenzované mlieko sladené |
100 | gramov | orechov |
1 | polievková lyžica | kakaa |
1 | balík | piškót |
100 | millilitrov | pomarančového džúsu,a lebo sirupu |
3 | polievkové lyžice | kokosového oleja (masla) (nepovinné) |
Inštrukcie
Tu je moja nová verzia.
Nad parou za stáleho miešania zohrejeme salko (s kokosovým olejom (maslom), ale uz som robila aj bez toho a bolo fajn) Hneď ako je zmes horúca, dáme dole z tepla a pridáme čokoládu, môžeme ešte pridať kakao, miešame do rozpustenia čokolády. V prípade potreby krátko zohrejeme nad parou, ak sa čokoláda neroztopí, stuhne) Na záver primiešame nasekané orechy. Ak sa vám zdá hmota priveľmi hustá, môžete ju zriediť horúcim mliekom, šľahačkovou smotanou, stačí trochu.
Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom. Na spodok dáme tenkú vrstvu plnky, na ňu nahusto kladieme piškóty namáčané v džúse alebo sirupe, pokračujeme vrstvou plnky, piškótami až povrch. Vrch prikryjeme alobalom z bokov a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Poznámky
Pridávam tradičný recept aký sa jedával u nás. Keď som ho robila ja, cery som davala polovicu, vraj sa dá nahradiť maslom. 200g práškového cukru, 3 vajíčka, 50g kakaa, 250g stuženého tuku (masla), 100g orechov, piškóty. nad parou šľaháme asi 20 minút cukor a vajíčka, pridáme kakaom, tuk a orechy.
Postup:








- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
toto je masaker!:)) teraz som jedla a uz som zas hladne
taak toto by som snáď mohla aj vyskúšať, dobre to vyzerá
Srnčí chrbat môjho detstva no s tou čokoladou top môže byť fajnota.
Kami, kolko to tuhne?
cca po 6 tich hodinach som uz krajala v pohode, najlepsie nechat cez noc v chladnicke
Dakujem. Ale malo by to vydrzat dlhsie, teda ak sa to nezje, ze? Lebo neviem ako budem stihat, tak by som to chcela spravit tak 2 dni pred Stedrym dnom.
V chladnicke ano, vzduchtesne zabalene .... Ja taketo robim den pred vianocami.