
Zaujímavý korpus a na ňom ovocíčko s krémom
300 | gramov | polohrubá múka |
3 | kusov | vajce |
1⁄2 | hrnček | orechy |
1 1⁄2 | decilitre | olej |
1 | kartón | kompót |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
250 | gramov | práškový cukor |
trocha | hrozienka | |
Ostatné: | ||
jahody | ||
1 | balík | Zlatý klas |
Orechy pomelieme spolu so všetkými surovinami (okrem jahôd a zlatého klasu) zmiešame a vylejeme na plech (samozrejme vymastený a vysypaný, ak nemáte teflonový), zavárané ovocie je dobré pokrájať na menšie kúsky, pozor, do cesta ide aj šťava z kompótu.
Dáme upiecť (cca 180-200°, dĺžka pečenia p.p., skúšame špajdlou, najskôr však po 15 min.). Upečené cesto potrieme džemom.
Variant 1: pokladieme jahodami a polejeme uvareným zlatým klasom
Variant 2: uvaríme zlatý klas, vmiešame jahody a rozvrstvíme na koláči.
Myslím, že navrch by miesto čerstvého ovocia mohlo ísť aj mrazené alebo zavárané, ale keďže je teraz sezóna na čerstvé, tak samozrejme si to treba užiť.
Ja som ho teda skusala uz aj predtym, ale prave vcera som ho robila na dnes na oslavu do roboty - a dopadla som ako ti povestni sedlaci u chlumce
na vratnici v robote sa mi skatula, v ktorej som ho niesla vysmykla z ruk, capla na zem tak na hranu, otvoril sa vrchnak a 3/4 obsahu skatule skoncili na zemi!!!!!!
a aj tak zvysna stvrtina co zostala znacne utrpela na vzhlade!
A tom som ho zrovna chcela vyfotit, ze pridam aj obrazok - no co uz - obrazok bude nabuduce, lebo to waterloo veru fotit nebudem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adus to je mi luuto..takto dopadol chudaak kolaac.. ale ak chces ten moj odfotit mozem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fanti,
dakujem velmi pekne, vyzera dobre!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
diiky.. nejak extra som sa sniim neprplala nezdobila ale chutovo je dobryy..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adus, určite vyskúšam, a ešte mala otázka - koláčik je z akého klubu??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to tam niekde mapisane - ze Zdroj - odkial ten recept je.
Je to klub dochodcov (teda skor dochodkyn) v Bratislave - Prievoze. Chodi tam moja maminka a su to zvacsa take babky so sikovnymi rukami (art-babky by sa dalo povedat ), stretavaju sa raz do tyzdna, predvadzaju sa jedna druhej, co prave pachaju (strikovanie, vysivanie a tak) o a samozrejme obcas niektora donesie na kostovku aj nejaky ten kolacik - a potom sa vymienaju aj receptiky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no maate tu obraazky baby
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no dnes som tento kolaacik vyskuusala..s cerstvyymi malinami aj do cesta aj do kreemu a do pudingu som pridala aj trocha masla..a 2 lyzice bieleho jogurtu..je fajn..