
Božský dezert, ktorý sa dá urobiť na rôzne spôsoby a prílohami
1⁄2 | liter | smotana na šľahanie |
3 | plátky | želatína |
2 | polievkové lyžice | med |
1⁄2 | kilogram | jahody |
2 | polievkové lyžice | med |
50 | gramov | maslo |
Plátky želatíny si namočíme v studenej vode aby napučala. Medzitým si zohrejeme smotanu na šlahanie s medom tak na 80 st. ( nevariť ). Do horúcej smotany dáme želatínu - bez vody a miešame kým sa nerozpustí. Nalejeme do formičiek na panna cottu, môže sa aj do pohárov,misiek...čo máme po ruke a necháme vychladiť a stuhnúť.
Jahody si nakrájame na štvrtky, rozpustíme si maslo s medom a pridáme jahody. Opatrne miešenie aby sa obalili v sirupe.
Po stuhnutí panna cottu vyklopíme na tanierik, pridáme jahody a môže sa ozbobiť šľahačkou,posypať orechami,čokoládou...kto má načo chuť. Ja som pridala svoje domáce coocies z ovsených vločiek.
Rada ju robím aj pomarančovú... do smotany pridám nastrúhanú kôru a v mede obalím filetky pomaranča... mňamka
Misky na panna cottu kúpite v papiernictvách, nie je to drahá záležitosť pre efek stojí zato.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty