
Cesnačka po prepitej noci
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | kus | zeler |
2 | kusov | zemiak |
1 | kus | mrkva |
2 | hlávky | cesnak |
1 | polievková lyžica | masť |
1 | liter | vývar |
100 | gramov | Niva |
100 | gramov | klobása |
1 | kus | kyslá smotana |
2 | kusov | vajce |
mleté čierne korenie | ||
soľ | ||
majoránka |
Postrúhanú mrkvu, zeler, na kolieska pokrájanú cibuľu, na kolieska pokrájanú klobásu osmažíme na masti.
Pridáme prelisovaný cesnak, na malé kocky pokrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút.
Polievku ochutíme soľou a korením a za stáleho miešanie pridáme smotanu zmiešanú s vajciami. Pri podávaní pridáme postrúhanú Nivu.
Veruže, tolko klobásy a masti, ja radšej v takom prípade o sóde
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak koľko toho cesnaku? Dve hlávky či dva strúčiky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pardon, dve hlávky. Ako som to prepisovala do ingrediencií, tak sa mi to poplietlo :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
opravené :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Polievka vyzerá dobre
Ale po skutočne prepitej noci by ma položila