
sezóna karfiolu je ešte v plnom prúde a tak príde vhod aj polievka z neho
1⁄2 | kus | karfiol |
4 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | bujón |
1 | kus | žĺtok |
štipka | soľ | |
1 | liter | voda |
4 | kusov | chlieb |
Karfiol umyjeme, vložíme do vody, osolíme a povaríme do mäkka. Do druhého hrnca nalejeme olej, vsypeme múku a opražíme dosvetla. Keď sa karfiol uvarí vyberieme ho na tanier vychladnúť a vodu, v ktorej sa varil nalejeme na zápražku. Vhodíme bujón alebo vegetu a povaríme asi 10 minút. Mierne vychladnutý karfiol nasekáme na drobno a pridáme ho tam. V troške vody rozmiešame žĺtok a vlejeme do do polievky. Povaríme ešte 5 minút. Podávame s krutónmi z krajcov chleba.
najskôr si pripravíme krutóny: krajce staršieho, ale nie úplne tvrdého chleba alebo rožky nakrájame na kocky, rozložíme na plech a na 180 °C asi 20-30 minút opekáme. Olej nie je treba a krutóny zostanú chutne chrumkavé.
len dávaj pozor, aby nezhoreli
, aj také sa mi stalo, že som na ne trochu pozabudla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaujímavé, určite vyskúšam. Aspoň sa konečne naučím krutóny robiť...