
Výborná letná polievka. Robievam v sobotu, keď na prípravu obeda ostáva popri iných povinnostiach málo času.
Ingrediencie
3 | kusov | mrkva |
1 | kus | kaleráb |
1 | kus | petržlen |
2 | kusov | zemiak |
1⁄4 | kus | zeler |
trocha | hrášok | |
trocha | maslo | |
trocha | petržlenová vňať |
Postup
Zeleninu očistíme a nastrúhame na strúhadle, robote ... nie úplne na jemno. V hrnci roztopíme maslo, môžeme na ňom chvíľu podusiť najemno nakrájanú malú cibuľku, nemusíme a pridáme nastrúhanú zeleninu. Za stáleho miešania chvíľu dusíme. Zalejeme vodou a necháme vrieť cca 15 minút. Pridáme soľ. Tesne pred dokončením pridáme čerstvý hrášok, na záver petržlen.
Zeleninu dávame podľa obsahu špajze
Ďalšie recepty
Do tejto len soľ, maslo polievku krásne zjemní a každá zelenina pridá svoju chuť. Inak tiež nie som odborník na dochucovanie, ale raz určite budem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stará dobrá rýchla klasika
Takúto polievočku robím často a rada. Ja dochucujem vegetou, ale takou zdravšou bez glutamanu .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jéj toto je super recept, akurát pre mňa - taký pochopiteľný, rýchly.... a čím dochucuješ tú polievočku? ja nikdy neviem poriadne dochutiť polievky, len stále ochutnávam a a stále mi niečo chýba .