Majonézový croissant

Pridal/a M.á.r.i.a

Výborné, mäkkučké pečivo na raňajky.

Majonézový croissant - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

250millilitrovmlieko
20gramovdroždie
1čajová lyžičkacukor
500gramovhladká múka
1čajová lyžičkasoľ
6gramovprášok do pečiva
100gramovmajonéza
na potretie cesta
100gramovmaslo
vrchné potretie
1kusvajce
1polievková lyžicasézam

Inštrukcie

Vo vlažnom sladkom mlieku rozdrobíme droždie, navrch posypeme 1 polievkovou lyžicou múky a necháme kysnúť.

Múku preosejeme do misy, zmiešame so soľou a kypriacim práškom, pridáme majonézu, prilejeme vykysnutý kvások a dôkladne prepracujeme. Prikryté kuchynskou utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť  50 min.

Vykysnuté cesto pomúčime na pracovnej doske, rozdelíme na 16 rovnakých dielov, spracujeme do buchtičky, prikryjeme a necháme ešte 10 minút odstáť. Potom každú buchtičku  rozvaľkáme do tenkého elipsovitého tvaru, potrieme mäkkým maslom. Konce nakrájame rezačkou na pizzu alebo ostrým nožom , pevne zrolujeme a vytvarujeme z nich rožky. 

Položíme na  plech s papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. Medzitým si predhrejeme rúru na 180 ° . Vrch rožkov potrieme zľahka rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a pečieme pri približne 30 minút.

Postup: 

Majonézový croissant - recept postup 1
Majonézový croissant - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
3.25
Priemer: 3.3 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok