
balalajka
Ja neviem ako to preložiť - Energy bars. Proste to, čo zabalím so sebou, ak potrebujem rýchlo dobiť energiu a nechcem do seba cpať keksíky. Na cestu, do tašky, len tak na deke si polabužiť. A pritom taaaak jednoduché.
Ingrediencie
200 | gramov | datle |
100 | gramov | ovsené vločky |
3 | polievkové lyžice | kakao |
30 | gramov | proteín |
5 | polievkové lyžice | voda |
oblátky |
Postup
V prvom rade musíte mať kvalitný mixér. Taký, kde mixujete napr. orechy alebo mäso. Ponorný mixér neprejde, lebo na konci dostanete kompaktnú tvrdú hmotu.
Datle s 3 polievkovými lyžicami vody dáme do mixéra. Treba urobiť pár impulzov, dostanete takú polovičnú kompaktnú hmotu.
Ja som v tejto fáze pridala vločky, kakao, aj proteín a mixovala. Vznikala polovične sypká zmes.
Pridala som 2 lyžice vody a pokračovala v mixovaní. Keď vidíte, že sa začnú ingrediencie spájať, pokračujte. Ak stále nič, skúste ešte lyžicu vody. Ale po troche.
Mixujte, kým nie je cesto pokope.
Dáte do sáčku, kde vyvaľkáte placku. Tú potom môžete preniesť a aj prikryť oblátkou. Moje boli ryžové. Pripomínajú tie vianočné. Pritlačiť, zarovnať a nakoniec nakrájať.
A to je všetko vlastne.
Tak šťastnú cestu.
Keďže táto maškrta je nepečená, odporúčam rýchly konzum (do 7 dní) a skladovať v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k