Chutná čína pre celú rodinu

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | kuracie prsia |
6 | kusy | šampiňóny |
1 | kus | červená paprika |
1 | kus | mrkva |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | hrsť | arašidy |
200 | mililitrov | voda |
3 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | korenie na čínu | |
trocha | olej | |
jarná cibuľka |
Inštrukcie
Mäso umyjeme a narežeme na kocky. Cibuľu narežeme na polmesiačiky, šampiňóny na väčšie kúsky, mrkvu a papriku na tenké pásiky, cesnak na krúžky (nepretláčame).
Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v Solamyle a na troche oleja opražíme do zlatista. Vyberieme z panvice a vo výpeku opečieme šampiňóny (asi minútu). Pridáme mrkvu, papriku, cibuľu, cesnak a hrsť šampiňónov. Pár minút pečieme v hlbšej panvici všetko spolu a na záver vrátime mäso.
Zalejeme zmesou vody, 1,5 PL Solamylu a necháme prevrieť a zhustnúť.
Keď odstavíme pridáme na krúžky nakrájané pierka mladej cibuľky. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.