
melisa | v
Naozaj výborný karfiol, bez zdĺhavého vyprážania.
1 | kus | karfiol |
3 | kusov | vajce |
100 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | polohrubá múka |
štipka | soľ | |
250 | gramov | strúhanka |
trocha | olej |
Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody na 5 minút. Potom ho vyberieme a scedíme.
Cestíčko: metličkou rozšľaháme vajcia, pridáme mlieko, múku, soľ a vyšľaháme na hladké cestíčko.
Do cestíčka vložíme po jednom ružičky karfiolu, aby bol každý obalený. Dierkovanou naberačkou ho postupne vyberáme a obalíme strúhankou z každej strany.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkaný olejom. Povrch tiež pokvapkáme olejom. Pečieme pri teplote 180-200°C 35-40 minút.
Údaje sú orientačné. Počas pečenia obraciame podľa potreby.
Podávame so uvarenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou a tatárskou omáčkou. Je výborný!
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty