Ľahký jednoduchý obedík.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 8 minút |
Celkový čas | 23 minút |
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
3 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
4 | polievkové lyžice | strúhanka |
čajová lyžička | mleté čierne korenie | |
čajová lyžička | majoránka | |
čajová lyžička | soľ | |
4 | strúčiky | cesnak |
strúhanka | ||
olej |
Inštrukcie
Postup:
Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Necháme vychladiť a postrúhame na strúhadle na jablká.Pridáme k nemu vajcia, pretlačený cesnak 4 strúčky, soľ, majorán, mleté čierne korenie,múku a strúhanku. Dobre vymiešame.Lyžicou z cesta robím malé placky, ktoré obalíme v strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji.Servírujeme zo šalátom alebo zemiakovým pyré.