
Slavka K | Kurací stroganov
Chutné kuracie prsia s hnedými šampiňónmi a s ryžou na štýl obľúbeného stroganov.
500 | gramov | kuracie prsia |
100 | gramov | hnedé šampiňóny |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | horčica |
200 | gramov | kyslá smotana |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
100 | millilitrov | biele víno |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | čierne korenie |
Na panvici s olejom opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak a na rezance nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a krátko opečieme, kým mäso zmení farbu.
Po chvíli, pridáme horčicu, premiešame. Potom pridáme nakrájané šampiňóny, podlejeme vínom a krátko varíme, aby sa z vína odparil alkohol. Na záver mäso podlejeme vývarom alebo horúcou vodou, ešte môžeme osoliť, okoreniť, prikryjeme a dusíme približne 15 minút do mäkka.

Smotanu zmiešame s múkou a primiešame ju k mäkkému mäsu. Na miernom ohni za stáleho miešania ešte krátko povaríme.
Podávame s ryžou. Mäso môžeme posypať nasekaným petržlenom alebo pažítkou.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty