
Oľga Birošová | Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi
Výborne rýchle varenie pre milovníkov prívarkov, zúžitkujete aj hovädzie mäso z polievky.
1 | kilogram | tekvica |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
3 | polievkové lyžice | maslo |
1 | hrsť | kôpor čerstvý |
1 | polievková lyžica | biely ocot 8% |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
ocot | ||
cukor |
Tekvicu očistíme vyberieme jadierka nastrúhame na strúhadle. 2 PL masla rozpustíme pridáme trocha mleté čierne, soľ, tekvicu pod pokrievkou dusíme do mäkka 15-20 minút.
Pridáme čerstvý kôpor pokrájaný na menšie časti krátko varíme. Zalejeme smotanou izbovej teploty + 1PL masla necháme prevrieť. Dochutíme soľou, octom, cukrom.
Podávame s knedľou, zemiakmi, volským okom, špekáčikmi...
Mäso som mala predvarene z polievky. Cibuľu väčšiu pokrájame na drobno orestujeme do sklovita na oleji pridáme pokrájané mäso, soľ, čierne mleté korenie, krátko dusíme. Podlejeme vývarom alebo teplou vodou pridáme sladkú mletú červenú papriku. Dobrú chuť.

Oľga Birošová | Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty