reklama

Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi

Pridal/a Oľga Birošová dňa 28. 07. 2023 - 07:03 - Recepty Oľga Birošová
Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi, Hlavné jedlá, recept, Oľga Birošová

Oľga Birošová | Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi


reklama

Výborne rýchle varenie pre milovníkov prívarkov, zúžitkujete aj hovädzie mäso z polievky. 

Ingrediencie
1 kilogram tekvica
250 millilitrov smotana na šľahanie
3 polievkové lyžice maslo
1 hrsť kôpor čerstvý
1 polievková lyžica biely ocot 8%
  soľ
  mleté čierne korenie
  ocot
  cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tekvicu očistíme vyberieme jadierka nastrúhame na strúhadle. 2 PL masla rozpustíme pridáme trocha mleté čierne, soľ, tekvicu pod pokrievkou dusíme do mäkka 15-20 minút.

Pridáme čerstvý kôpor pokrájaný na menšie časti krátko varíme. Zalejeme smotanou izbovej teploty + 1PL masla necháme prevrieť. Dochutíme soľou, octom, cukrom.

Podávame s knedľou, zemiakmi, volským okom, špekáčikmi...

Mäso som mala predvarene z polievky. Cibuľu väčšiu pokrájame na drobno orestujeme do sklovita na oleji pridáme pokrájané mäso, soľ, čierne mleté korenie, krátko dusíme. Podlejeme vývarom alebo teplou vodou pridáme sladkú mletú červenú papriku. Dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi, Hlavné jedlá, recept, Oľga Birošová, 1

Oľga Birošová | Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi

Výnos
4 porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama