
Martuška 123, Veľkonočná plnka
Veľkonočná plnka z mäsa, vajíčok a žemlí pečená na plechu ochutená petržlenovou vňaťou a muškátovým orieškom.
1300 | gramov | bravčové plece |
10 | kusov | žemľa |
15 | kusov | vajce |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
petržlenová vňať | ||
150 | millilitrov | mlieko |
20 | gramov | droždie |
muškátový oriešok | ||
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
Pliecko si uvarím, keď prechladne pokrájam ho na plátky alebo kocky.
Žemle možu byť dvojdňové. Pokrájam ich tiež na kocečky. Pokvapkám mliekom pridám pokrájane pliecko, soľ, mleté čierné korenie, posekanú petržlenovú vňať. Trocha postruham muškatový oriešok (nemusí byť).
Oddelím si žltka od bielkov, žltka pridám k masu a žemličkám.
Z trocha mlieka a droždia cukru urobím kvasok a vylejem do zmesy. Bielka vyšľahám na tuhý sneh a tiež pridám.
Všetko spolu premiešam a nechám postáť cca 30 min.
Vymastím plech vysypem strúhankou.
Všetko ešte raz premiešam a dám na plech. Nechám ešte asi 15 min. postáť a dám do vyhriatej rúry piesť. Pečiem na 180 stup. to si už odsledujem ako dlho. (Asi 45-55 minút, možno hodinu.)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty