Veľkonočný pečený mäsový syrek

Pridal/a Martuška 123

Veľkonočná plnka z mäsa, vajíčok a žemlí pečená na plechu ochutená petržlenovou vňaťou a muškátovým orieškom.

Veľkonočný pečený mäsový syrek - recept
Porcie
Plech
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

1300gramovbravčové plece
10kusyžemľa
15kusyvajce
  soľ
  mleté čierne korenie
  petržlenová vňať
150millilitrovmlieko
20gramovdroždie
  muškátový oriešok
1čajová lyžičkakryštálový cukor

Inštrukcie

Pliecko si uvarím, keď prechladne pokrájam ho na plátky alebo kocky.

Žemle možu byť dvojdňové. Pokrájam ich tiež na kocečky. Pokvapkám mliekom pridám pokrájane pliecko, soľ, mleté čierné korenie, posekanú petržlenovú vňať. Trocha postruham muškatový oriešok (nemusí byť).

Oddelím si žltka od bielkov, žltka pridám k masu a žemličkám.

Z trocha mlieka a droždia cukru urobím kvasok a vylejem do zmesy. Bielka vyšľahám na tuhý sneh a tiež pridám.

Všetko spolu premiešam a nechám postáť cca 30 min.

Vymastím plech vysypem strúhankou.

Všetko ešte raz premiešam a dám na plech. Nechám ešte asi 15 min. postáť a dám do vyhriatej rúry piesť.

Pečiem na 180 stup. to si už odsledujem ako dlho. (Asi 45-55 minút, možno hodinu.)

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok