
Martuška 123 | Veľkonočný pečený mäsový syrek
Veľkonočná plnka z mäsa, vajíčok a žemlí pečená na plechu ochutená petržlenovou vňaťou a muškátovým orieškom.
1300 | gramov | bravčové plece |
10 | kusov | žemľa |
15 | kusov | vajce |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
petržlenová vňať | ||
150 | millilitrov | mlieko |
20 | gramov | droždie |
muškátový oriešok | ||
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
Pliecko si uvarím, keď prechladne pokrájam ho na plátky alebo kocky.
Žemle môžu byť dvojdňové. Pokrájam ich tiež na kocky. Pokvapkám mliekom pridám pokrájane pliecko, soľ, mleté čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať. Postrúham trochu muškátového orieška.
Oddelím si žĺtky od bielkov, žĺtky pridám k masu a žemličkám.
Z trocha mlieka a droždia cukru urobím kvások a vylejem do zmesi. Bielka vyšľahám na tuhý sneh a tiež pridám.
Všetko spolu premiešam a nechám postáť cca 30 min.
Vymastím plech vysypem strúhankou.
Všetko ešte raz premiešam a dám na plech. Nechám ešte asi 15 min. postáť a dám do vyhriatej rúry piesť. Pečiem na 180 stup. to si už odsledujem ako dlho. (Asi 45-55 minút, možno hodinu.)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty