reklama

Veľkonočný pečený mäsový syrek

Pridal/a Martuška 123 dňa 01. 04. 2022 - 16:51 - Recepty Martuška 123
Veľkonočný pečený mäsový syrek, Iné recepty, recept, Martuška 123

Martuška 123 | Veľkonočný pečený mäsový syrek


reklama

Veľkonočná plnka z mäsa, vajíčok a žemlí pečená na plechu ochutená petržlenovou vňaťou a muškátovým orieškom.

Ingrediencie
1300 gramov bravčové plece
10 kusov žemľa
15 kusov vajce
  soľ
  mleté čierne korenie
  petržlenová vňať
150 millilitrov mlieko
20 gramov droždie
  muškátový oriešok
1 čajová lyžička kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pliecko si uvarím, keď prechladne pokrájam ho na plátky alebo kocky.

Žemle môžu byť dvojdňové. Pokrájam ich tiež na kocky. Pokvapkám mliekom pridám pokrájane pliecko, soľ, mleté čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať. Postrúham trochu muškátového orieška.

Oddelím si žĺtky od bielkov, žĺtky pridám k masu a žemličkám.

Z trocha mlieka a droždia cukru urobím kvások a vylejem do zmesi. Bielka vyšľahám na tuhý sneh a tiež pridám.

Všetko spolu premiešam a nechám postáť cca 30 min.

Vymastím plech vysypem strúhankou.

Všetko ešte raz premiešam a dám na plech. Nechám ešte asi 15 min. postáť a dám do vyhriatej rúry piesť. Pečiem na 180 stup. to si už odsledujem ako dlho. (Asi 45-55 minút, možno hodinu.)

Výnos
1 Plech
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama