Slimáky z kysnutého cesta sa môžu plniť rôznymi plnkami, kakao s čerešňami sú vynikajúce.
300 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | balík | sušené droždie |
150 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vajce |
50 | gramov | cukor |
50 | gramov | maslo |
1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
Plnka: | ||
40 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | cukor krupica |
1 | kus | čerešňový kompót |
Na poliatie: | ||
1 | deciliter | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
Vo vlažnom mlieku s 1 ČL cukru rozmiešam droždie a nechám vykysnúť. Medzitým si preosejem múku, pridám rozpustené maslo, cukor, vajce a potom vykysnutý kvások. Vypracujem vláčne, hladké cesto.
Po vymiesení nechám 1 hodinu na teplom mieste. Kým cesto kyslo nakrájala som vykôstkované čerešne. Vykysnuté cesto rozvaľkám, potriem rozpusteným maslom, cez sitko posypem holandským kakaom, na to nasypem cukor a navrch dám čerešňu.
Pevne cesto zrolujem (čo najviac) a nakrájal niťou na asi 3 cm kusy. Naukladám do vymastenej formy, nechala kysnúť 15 min. v rúre na 40°, potom zvýšim teplotu na 175° a pečiem 25 min. .
Ešte teplé, pokvapkám vlažným mliekom s vanilkovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.