Slimáky z kysnutého cesta sa môžu plniť rôznymi plnkami, kakao s čerešňami sú vynikajúce.
Ingrediencie
| 300 | gramov | hladká múka |
| 1⁄2 | balík | sušené droždie |
| 150 | millilitrov | mlieko |
| 1 | kus | vajce |
| 50 | gramov | cukor |
| 50 | gramov | maslo |
| 1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
| Plnka: | ||
| 40 | gramov | maslo |
| 3 | polievkové lyžice | kakao |
| 2 | polievkové lyžice | cukor krupica |
| 1 | kus | čerešňový kompót |
| Na poliatie: | ||
| 1 | deciliter | mlieko |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
Vo vlažnom mlieku s 1 ČL cukru rozmiešam droždie a nechám vykysnúť. Medzitým si preosejem múku, pridám rozpustené maslo, cukor, vajce a potom vykysnutý kvások. Vypracujem vláčne, hladké cesto.
Po vymiesení nechám 1 hodinu na teplom mieste. Kým cesto kyslo nakrájala som vykôstkované čerešne. Vykysnuté cesto rozvaľkám, potriem rozpusteným maslom, cez sitko posypem holandským kakaom, na to nasypem cukor a navrch dám čerešňu.
Pevne cesto zrolujem (čo najviac) a nakrájal niťou na asi 3 cm kusy. Naukladám do vymastenej formy, nechala kysnúť 15 min. v rúre na 40°, potom zvýšim teplotu na 175° a pečiem 25 min. .
Ešte teplé, pokvapkám vlažným mliekom s vanilkovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly hrnčekový perník je ideálnym spôsobom ako zúžitkovať starší kompót, ktorý ostal od minulého roka.
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.