reklama

Ryžové koláčiky s orieškovým krémom

Pridal/a balalajka dňa 14. 03. 2022 - 14:25 - Recepty balalajka
Ryžové koláčiky s orieškovým krémom, Medzinárodná kuchyňa, recept, balalajka

balalajka


reklama

Nerada vyhadzujem jedlo.

Vážne. Som z toho takmer chorá.

A tak som nadšene vyskúšala toto úžasné zúžitkovanie zvyškov ryže z predchádzajúceho dňa.

Ingrediencie
400 gramov ryža
100 millilitrov voda
2 polievkové lyžice rastlinný olej
1 balík škoricový cukor
2 polievkové lyžice arašidové maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

400 gr uvarenej ryže dáme do mixéra spolu s 100ml prevarenej vody. V podstate môžete použiť akékoľvek množstvo, ktoré Vám zostane, mali by ste sa držať pomeru 4 diely uvarenej ryže : 1 dielu vody.

Ale aj tu môže dôjsť k jemným rozdielom, lebo každá varíme a používame iný druh ryže, má iný obsah sacharidov, je rozdielne lepivá, atď atď atď. Je dobré pridávať vodu postupne, nech to nepreženiete. Ale už ak sa niečo také stane, fungovať by malo zahustiť zmes ryžovou múkou či trochou škrobu.

Rozmixujeme na jemnú lepivú zmes, cesto. Z cesta rukami potretými olejom formujeme guľky, ktoré rozpučíme a do stredu dáme čajovú lyžičku arašidového masla  či inú čokoládovo - orieškovú nátierku.

Priklopíme druhou plackou a utľapkáme placičku po celom obvode, aby nám neprepustila plnku. 

Placky pečieme na stredne horúcej panvici z oboch strán do chrumkava na oleji. Nesmažíme úplne, ale ani nepečieme na sucho.

Po vybratí už len posypeme trochou škoricového cukru, či možno jesť len tak, ak ste použili sladkú náplň.

A nabudúce to skúsime naslano.

Výnos
8 Kusy
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama