
balalajka
Nerada vyhadzujem jedlo.
Vážne. Som z toho takmer chorá.
A tak som nadšene vyskúšala toto úžasné zúžitkovanie zvyškov ryže z predchádzajúceho dňa.
400 | gramov | ryža |
100 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
1 | balík | škoricový cukor |
2 | polievkové lyžice | arašidové maslo |
400 gr uvarenej ryže dáme do mixéra spolu s 100ml prevarenej vody. V podstate môžete použiť akékoľvek množstvo, ktoré Vám zostane, mali by ste sa držať pomeru 4 diely uvarenej ryže : 1 dielu vody.
Ale aj tu môže dôjsť k jemným rozdielom, lebo každá varíme a používame iný druh ryže, má iný obsah sacharidov, je rozdielne lepivá, atď atď atď. Je dobré pridávať vodu postupne, nech to nepreženiete. Ale už ak sa niečo také stane, fungovať by malo zahustiť zmes ryžovou múkou či trochou škrobu.
Rozmixujeme na jemnú lepivú zmes, cesto. Z cesta rukami potretými olejom formujeme guľky, ktoré rozpučíme a do stredu dáme čajovú lyžičku arašidového masla či inú čokoládovo - orieškovú nátierku.
Priklopíme druhou plackou a utľapkáme placičku po celom obvode, aby nám neprepustila plnku.
Placky pečieme na stredne horúcej panvici z oboch strán do chrumkava na oleji. Nesmažíme úplne, ale ani nepečieme na sucho.
Po vybratí už len posypeme trochou škoricového cukru, či možno jesť len tak, ak ste použili sladkú náplň.
A nabudúce to skúsime naslano.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty