
Keď už sa toľko zaváralo bolo treba aj tie ríbezle s mrkvou ochutnať. Tak chuťovečka v podobe panna cotty.
600 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
20 | gramov | želatína |
1⁄2 | strúčik | vanilka |
1 | polievková lyžica | kôra z limetky |
2 | polievkové lyžice | cukor krupica |
kompót |
V deci smotany si nechám napučať želatínu, ostatnú smotanu dám zohrievať, pridám cukor, nastrphanú kôru z limetky a vydlabanú vanilku zo struku (ten struk potom vhodím do dózy s práškovám cukrom).
Nechám smotanu vzísť do bodu varu, znížim teplotu a pridám tam napučanú želatínu. Dobre miešam aby sa želatína rozpustila, nesmie to vrieť.
Smotanu nalejem do pripravených vodou vyliatych misiek a nechám stuhnúť. Potom stačí vyklopiť a ozdobiť.
Ja som použila vychladený zvyšok z mrkvovo ríbezľového kompótu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty