Tentokrát polievka zo zelenej špargle. Ja často robím špargľu kým je čerstvá a tak si nechávam si 2-3 cm kúsky, ktoré odlomím keď ju čistím. Uložím do krabičky a v chladničke na mňa počká. Potom priložím pár celých a polevka je na svete.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | zelená špargľa |
1 | kus | cibuľa biela |
1⁄4 | kus | fenikel |
1 | liter | zeleninový vývar |
1 | deciliter | smotana |
1 | plátok | maslo |
soľ | ||
biele korenie | ||
muškátový oriešok |
Inštrukcie
Šparľu si trochu očistíme - zelenú moc netreba, nakrájame na asi 2 cm kúsky. Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na masle, pridáme špargľu a nakrájaný fenikel. Chvíľku spolu restujeme a zalejeme vývarom. Keď je špargľa mäkká rozmixujeme polievku do hladka, pridáme na zjemnenie smotanu a dochutíme soľou, bielem korením a štipkou muškátového orieška. Ozdobíme so špičkami špargle - necháme si ich zopár a vňaťou s feniklu.