Chutná hubová polievka s príchuťou údenej papriky s vôňou dymu z dubového dreva.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | šampiňóny |
2 | kusy | cibuľa |
2 | kusy | mrkva |
2 | kusy | petržlen |
1 | plátok | zeler buľvový |
2 | kusy | zemiaky |
1 | polievková lyžica | múka pšeničná celozrnná jemne mletá |
2 | polievkové lyžice | olej rastlinný |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
1 | čajová lyžička | paprika sladká mletá údená |
1 | čajová lyžička | rasca drvená |
trocha | petržlenová vňať | |
1 | liter | voda |
Inštrukcie
- Šampiňóny opláchneme a nakrájame na prúžky, mrkvu a petržlen na kolieska, zeler a zemiaky na malé kocky, 1 cibuľu necháme celú.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji speníme do zlato-hneda. Stiahneme teplotu, pridáme údenú papriku a na miernom ohni krátko popražíme. Sledujeme, aby paprika priveľmi nezhnedla a následne nezhorkla. Nakoniec pridáme rascu.
- K paprikovému základu pridáme šampiňóny, ostatnú zeleninu a zemiaky. Zmes zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec zahustíme lyžicou celozrnnej múky rozmiešanej v troche vody, povaríme a ochutíme petržlenovou vňaťou.
- Dobrú chuť!