Kamila
Doma sme dve, čo nemôžeme mlieko a aká by to bola Veľká noc bez hrudky. Vyskúšala som verziu s rastlinným mliekom. Doma som mala len mandľové. to ma trošku výraznejšiu chuť, asi by sa viac hodilo ryžové. Nabudúce vyskúšam, tak či tak výsledok milo prekvapil
500 | millilitrov | rastlinné mlieko |
5 | kusov | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | čierne korenie |
Podrobný fotopostup na prípravu veľkonočnej hrudky nájdete tu. Robila som na skúšku z polovičnej dávky. Zväčša robím z 1 litra mlieka a 10 vajec.
Vajíčka s mliekom a soľou za stáleho miešania varíme.
Keď začne hustnúť pridáme čierne korenie.
Dôležité, musíme stále miešať a je lepšie variť v hrnci s hrubším dnom.
Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu a na sitku necháme odkvapkať. Necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.