K jeseni tekvice patria a okrem slaných jedál je vhodná aj na sladké pečenie ....
2 | kusov | vajce |
120 | gramov | olej |
150 | gramov | trstinový cukor |
220 | gramov | tekvicové pyré |
170 | gramov | polohrubá múka |
1 | štipka | soľ |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | zázvor mletý |
1⁄2 | čajová lyžička | nové korenie mleté |
1⁄4 | čajová lyžička | muškátový oriešok |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
Krém: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
4 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1 | polievková lyžica | med |
2 | štipky | škorica |
Z tekvice žltej farby ( hokaido, maslová, zimná žltá a pod.) si pripravíe pyré. Ja ho robím nad parou. Tekvicu si očistím , nakrájam na menšie kúsy a dám nad paru variť. Mäkké rozmiujem ponorným mixérom.
Všetky sypké suroviny spolu premiešam. Vajíčka vyšľahám s cukrom a pomaly zašľahám olej. pridám pyré a zašľahám pyré aby sa to spojilo. Potom zamiešam múku s ostatnými prísadami. Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech, príadne vystaný pečiacim papierom (plech 20 x 32 cm). Pečiem vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 25 - 30 min., odskúšam špáradlom. Kým sa koláčik pečie vyšľahám si smotanu, zašľahám med, kyslú smotanu a škoricu, nechám v chlade.
Po vychladnutí koláťika ho potriem krémom, nakrájam a môžeme chutnať ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.