reklama

Tekvicový dezert

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 20. 10. 2021 - 12:13 - Recepty M.á.r.i.a
Tekvicový dezert, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Tekvicový dezert


reklama

K jeseni tekvice patria a okrem slaných jedál je vhodná aj na sladké pečenie.

Ingrediencie

2 kusov vajce
120 gramov olej
150 gramov trstinový cukor
220 gramov tekvicové pyré
170 gramov polohrubá múka
1 štipka soľ
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 čajová lyžička škorica
1⁄2 čajová lyžička zázvor mletý
1⁄2 čajová lyžička nové korenie mleté
1⁄4 čajová lyžička muškátový oriešok
1 čajová lyžička citrónová kôra
Krém:
250 millilitrov smotana na šľahanie
4 polievkové lyžice kyslá smotana
1 polievková lyžica med
2 štipky škorica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

Z tekvice žltej farby (hokaido, maslová, zimná žltá a pod.) si pripravíme pyré. Ja ho robím nad parou. Tekvicu si očistím, nakrájam na menšie kúsky a dám nad paru variť. Mäkké rozmixujem ponorným mixérom.

Všetky sypké suroviny spolu premiešam. Vajíčka vyšľahám s cukrom a pomaly zašľahám olej. Pridám pyré a zašľahám pyré aby sa to spojilo. Potom zamiešam múku s ostatnými prísadami. 

Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech, prípadne vystlaný papierom na pečenie - veľkosť plechu 20 x 32 cm. 

Pečiem vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 25 - 30 min, odskúšam špáradlom. 

Kým sa koláč pečie vyšľahám si smotanu, zašľahám med, kyslú smotanu a škoricu, nechám v chlade.

Upečený koláč nechám vychladnúť a potom ho potriem krémom a nakrájam.

Výnos
1 plech 20 x 32 cm
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama