
reklama
Mám rada jednoduché jedlá. Toto je jedno z nich.
Ingrediencie
360 | gramov | špagety |
8 | kusov | sardelky |
1 | strúčik | cesnak |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
4 | polievkové lyžice | strúhanka |
trocha | parmezán | |
trocha | olivový olej | |
trocha | soľ |
Postup
Cesnak olúpeme, do hrnčeka dáme 4 PL oleja, strúčik cesnaku vcelku, sardely z konzervy a na miernom plameni povaríme 5 minút.
Potom cesnak vyberieme a sardely roztlačíme na kašu a pridáme k nim najemno nasekaný petržlen.
Strúhanku opečieme na 1 PL oleja dozlata a chrumkava a pridáme do omáčky.
Špagety uvaríme v osolenej vode "al dente" a scedíme, premieša,e so sardelovou omáčkou a podávame posypané strúhaným parmezánom.
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...