Zeleninové ragú s penne

Popis

Zletnieva sa a tak sa zelenina na tanieroch bude objavovať ešte viac. Rýchle obedy alebo večere sú k nezaplateniu. Niečo na inšpiráciu s príchuťou talianskej kuchyne pridávam.

Zeleninové ragú s penne - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

400gramovpenne
2kusyšalotky
3strúčikycesnak
1kusžltá paprika (väčšia)
3kusyparadajky
300gramovšpenátové listy
3polievkové lyžiceolivový olej
1čajová lyžičkakurkuma, soľ, mleté čierne korenie
1plátokmaslo

Inštrukcie

Dáme si variť cestoviny podľa návodu....ja prevažne varím vo veľa vody, troche osolenej s pár kvapkami oleja približne 8-10 min. tak na skus. Kým sa varia cestoviny pripravíme si ragú. Šalotku nakrájanú na drobno restujem chvíľku na oleji, pridám na vúčšie kúsky nakrájaný cesnak a podusím (pozor aby cesnak nezhnedol), zasypem kurkumou a podusím...kurkuma sa rozvonia. Pridáme papriku nakrájanú na štvorce, podusíme. Pridáme paradajky na osminky a necháme spolu dusiť asi 5  min. Na záver dáme špenátové listy, ktoré necháme len prejsť varom. Dochutíme soľou, korením a primiešame plátok masla. Do ragú zamiešame uvarené cestoviny, zamiešame a ak sa  nám zdá zmes málo šťavnatá prilejeme trochu vody z cestovín. Na tanieri posype čiernou soľou, ktor chce môže si posypať syrom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

ďakujem za dnešný tip na večeru. vyzerajú výborne Tlieskam

Aj sú prudko jedlé, nech sa vydaria.
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok