Popis
Zletnieva sa a tak sa zelenina na tanieroch bude objavovať ešte viac. Rýchle obedy alebo večere sú k nezaplateniu. Niečo na inšpiráciu s príchuťou talianskej kuchyne pridávam.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | penne |
2 | kusy | šalotky |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | žltá paprika (väčšia) |
3 | kusy | paradajky |
300 | gramov | špenátové listy |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | čajová lyžička | kurkuma, soľ, mleté čierne korenie |
1 | plátok | maslo |
Inštrukcie
Dáme si variť cestoviny podľa návodu....ja prevažne varím vo veľa vody, troche osolenej s pár kvapkami oleja približne 8-10 min. tak na skus. Kým sa varia cestoviny pripravíme si ragú. Šalotku nakrájanú na drobno restujem chvíľku na oleji, pridám na vúčšie kúsky nakrájaný cesnak a podusím (pozor aby cesnak nezhnedol), zasypem kurkumou a podusím...kurkuma sa rozvonia. Pridáme papriku nakrájanú na štvorce, podusíme. Pridáme paradajky na osminky a necháme spolu dusiť asi 5 min. Na záver dáme špenátové listy, ktoré necháme len prejsť varom. Dochutíme soľou, korením a primiešame plátok masla. Do ragú zamiešame uvarené cestoviny, zamiešame a ak sa nám zdá zmes málo šťavnatá prilejeme trochu vody z cestovín. Na tanieri posype čiernou soľou, ktor chce môže si posypať syrom.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
ďakujem za dnešný tip na večeru. vyzerajú výborne