
Ľahká letná večera a lebo príloha k mäsku.
1⁄2 | hlávka | karfiol |
1 | trocha | šalát |
2 | kusov | jarná cibuľka |
1 | kus | mrkva |
10 | dekagramov | oravská slanina |
2 | polievkové lyžice | ocot |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | polievková lyžica | chilli omáčka sladká |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | nové korenie mleté | |
6 | polievkové lyžice | voda |
Najprv si vymiešame ingrediencie (všetko PL ) na zálievku a dáme ju schladiť.
Karfiol uvaríme do polomäkka vo vode, ktorú osolíme a pridáme 3 zrniečka nového korenia. Necháme vychladnúť a rozoberieme na menšie ružičky.
Mrkvu očistíme na nastrúhame na plátky, cibuľku na kolieska...zabaríme horúcou vodou, odcedíme a necháme vychladnúť.
Šalát nakrájame na širšie rezance. Oravskú slaninu nakrájame na rezančeky.
Všetky suroviny spolu premiešame, zalejeme zálievkou a necháme dobre vychladiť. Pred podávaním posypeme mletým čiernym korením.
Šalát je vhodný samostatne alebo ja som dnes k nemu podávala vysmážané kuracie vykostené stehná, ktoré som obalila v hl. múke - vajíčku - pšeničné kličky - opäť vajíčko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte