
Chuťovo úžasný šalát na sviatočný stôl.
Ingrediencie
320 | gramov | zeler sterilizovaný |
1 | plechovka | kukurica |
1 | kus | jablko |
3 | kusov | vajce |
1 | kus | pór |
200 | gramov | šunka |
150 | gramov | syr |
200 | gramov | tatárska omáčka |
1 | plechovka | ananás |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
trocha | soľ |
Postup
Pór narežeme na tenké kolieska a osolíme ho, aby nám zmäkol. Šunku nakrájame na pásiky, jablko ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
Začneme s vrstvením :) Na spodok do misky dáme zeler (scedený), naň nakrájanú šunku a nastrúhané jablko.
Na to poukladáme uvarené vajíčka, ktoré sme narezali na kolieska a osolili.
Vajíčka ďalej prikryjeme kukuricou a ananásom.
Keď už máme všetko pekne navrstvené, potrieme to tatárskou omáčkou a potom pomaly zalievame smotanou (vidličkou tu a tam trochu “pichneme”, aby smotana prešla pekne až dole).
Navrch nakoniec naukladáme nakrájaný pór (krúžky trochu oddelíme prstami). Necháme postáť najlepšie cez noc. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.