reklama

Orechové lievance s karamelizovanými jabĺčkami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 06. 12. 2019 - 10:58 - Recepty M.á.r.i.a
Orechové lievance s karamelizovanými jabĺčkami, Sladké jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Sladkosť vhodná na nedeľné raňajky alebo na poobedie ku kávičke Chichocem sa

Ingrediencie
250 millilitrov mlieko
10 gramov droždie
125 gramov hladká múka
3 polievkové lyžice orechy
1⁄2 kus vanilkový cukor
  štipka soľ
1 kus vajce
2 kusov jablko
100 gramov kryštálový cukor
1 deciliter voda
1 čajová lyžička škorica
1 polievková lyžica citrónová šťava
100 millilitrov kyslá smotana
1⁄2 kus vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vo vlažnom mlieku rozpustím droždie s van. cukrom, pridám vajíčko dobre rozšľahám. Postupne pridávam múku a mleté orechy a vymiešam hladkú hmotu bez hrudiek. Nechám na teplom mieste podkysnúť. Na maslom vymastenej panvici pečiem lievančeky. 

Cukor s vodou si dáme variť na sirup kým nám trochu nezhnedne, medzitým si očistím jablká a nakrájam na kocky, pridám do sirupu aj so škoricou a citrónovou šťavou, chvíľku povarím. Na tanieri lievance prelejem sirupom s jablkami, na vrch dáme kôpku kyslej smotany rozmiešanej s vanilkovým cukrom a posypem trochou sekaných orechov.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama