Pohánkové lievance s javorovým sirupom a ovocím

Popis

Sobota - nedeľa je ako stvorená na sladké raňajky. Večer si pripravím cestíčko a ráno už len pečiem sladučké a ešte aj zdravé lievance. 

Pohánkové lievance s javorovým sirupom a ovocím - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
6 minút
Celkový čas
36 minút

Ingrediencie

1polievková lyžicakvások
150gramovpohánková múka
2polievkové lyžicetrstinový cukor, štipka soli
200millilitrovvody (alebo mlieka)
1kusvajce
javorový sirup a ovocie

Inštrukcie

Večer si pripravíme cestíčko z vody ( môžeme požiť aj rastlinné mlieko napr. mandlové, kokosové), múky ( ak nemáme pohánkovú múky spravíme si ju zomletím pohánkových vločiek), soli, 1 PL cukru, kvásku a necháme do rána v chladničke. Ráno si vyšľaháme bielko s cukrom. Do cesta zašľaháme žĺto a postupne zľahka vmiešame sneh z bielka. Necháme postáť kým sa nám zohreje panvica, ktorú si jemne vymastíme kokosovým olejom a pečieme lievance z každej strany kým nemajú hnedastú farbu.

Podávame s javorovým sirupom a čerstvým ovocím. Môžeme aj s jogurtom alebo kyslou smotanou komu čo chutí. Trochu kalorickejšie môžu byť s arašidovým maslom alebo nutelou Veľký úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

No tak toto vyzerá super. Asi sa cez víkend aj premôžem a upečiem si ich:))

Ak nemáš kvások môžes si cesto urobiť s droždím (1 čl cukru, 1/4 kocky droždia rozpustiť a dať do cesta) alebo len ráno a dať prášok do pečiva.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.