
M.á.r.i.a | Pohánkové lievance s javorovým sirupom a ovocím
Sobota - nedeľa je ako stvorená na sladké raňajky. Večer si pripravím cestíčko a ráno už len pečiem sladučké a ešte aj zdravé lievance.
Ingrediencie
1 | polievková lyžica | kvások |
150 | gramov | pohánková múka |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
štipka | soľ | |
200 | millilitrov | voda |
1 | kus | vajce |
javorový sirup | ||
ovocie |
Postup
Večer si pripravíme cestíčko z vody, múky, soli, 1 PL cukru, kvásku a necháme do rána v chladničke.
Ráno si vyšľaháme bielko s cukrom. Do cesta zašľaháme žĺtok a postupne zľahka vmiešame sneh z bielka. Necháme postáť kým sa nám zohreje panvica.
Panvicu jemne vymastíme kokosovým olejom a pečieme lievance z každej strany kým nemajú hnedastú farbu.
Podávame s javorovým sirupom a čerstvým ovocím. Môžeme aj s jogurtom alebo kyslou smotanou komu čo chutí. Trochu kalorickejšie môžu byť s arašidovým maslom alebo Nutellou.
Môžeme požiť aj rastlinné mlieko napr. mandľové, kokosové... Ak nemám pohánkovú múku, môžeme ju vyrobiť pomletím pohánkových vločiek.
Ďalšie recepty
Ak nemáš kvások môžes si cesto urobiť s droždím (1 čl cukru, 1/4 kocky droždia rozpustiť a dať do cesta) alebo len ráno a dať prášok do pečiva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak toto vyzerá super. Asi sa cez víkend aj premôžem a upečiem si ich:))