
Ponevierala sa mi po chladničke bryndza a bolo s ňou treba niečo robiť ... na halušky, pirohy sa mi už nezdala tak sú z nej tyčinky. Pre zmenu som robila zo špaldovej múky a sú jedlé
500 | gramov | špaldová múka celozrnná |
250 | gramov | Hera |
250 | gramov | bryndza |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
soľ hrubozrnná | ||
semená |
Všetky suroviny spolu spracujeme a pracovnej doske, vytvarujem si valček s priemerom asi 8 cm a nakrájam na 1,5 cm "placky". Vyšúľam ich na tyčinky ja ich mám dlhé asi 20 cm, ukladám na plech a prstom pritláčam na viacerých miestach. Potriem rozšľahaným vajíčkom, posypem soľou a semiačkami - rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. do ružova.
Tyčinky môžeme podávať aj s rôznymi dípmi, sú mäkké, krhké,chrumkavé....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy.