Popis
Ponevierala sa mi po chladničke bryndza a bolo s ňou treba niečo robiť ... na halušky, pirohy sa mi už nezdala tak sú z nej tyčinky. Pre zmenu som robila zo špaldovej múky a sú jedlé

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | špaldova muka celozrnna |
250 | gramov | hera |
250 | gramov | bryndza |
2 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | čajové lyžičky | prasok do peciva bezfosfatovy |
1 | kus | vajce na potretie, hrubá soľ, semiačka |
Inštrukcie
Všetky suroviny spolu spracujeme a pracovnej doske, vytvarujem si valček s priemerom asi 8 cm a nakrájam na 1,5 cm "placky". Vyšúľam ich na tyčinky ja ich mám dlhé asi 20 cm, ukladám na plech a prstom pritláčam na viacerých miestach. Potriem rozšľahaným vajíčkom, posypem soľou a semiačkami - rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. do ružova.
Tyčinky môžeme podávať aj s rôznymi dípmi, sú mäkké, krhké,chrumkavé....
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť