Ponevierala sa mi po chladničke bryndza a bolo s ňou treba niečo robiť ... na halušky, pirohy sa mi už nezdala tak sú z nej tyčinky. Pre zmenu som robila zo špaldovej múky a sú jedlé
500 | gramov | špaldová múka celozrnná |
250 | gramov | Hera |
250 | gramov | bryndza |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
soľ hrubozrnná | ||
semená |
Všetky suroviny spolu spracujeme a pracovnej doske, vytvarujem si valček s priemerom asi 8 cm a nakrájam na 1,5 cm "placky". Vyšúľam ich na tyčinky ja ich mám dlhé asi 20 cm, ukladám na plech a prstom pritláčam na viacerých miestach. Potriem rozšľahaným vajíčkom, posypem soľou a semiačkami - rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. do ružova.
Tyčinky môžeme podávať aj s rôznymi dípmi, sú mäkké, krhké,chrumkavé....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.