Posúch so slaninou a pokrútený "picovník"

Pridal/a M.á.r.i.a

Aby bolo čo k šálke dobrého teplého čaju. Toto sa dá papať aj vychladnuté pizza už tak nechutí VeÄľkĂ˝ Ăşsmev

Posúch so slaninou a pokrútený "picovník" - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

400gramovšpaldová múka celozrnná hladká
200gramovšpaldová múka celozrnná hladká
20gramovdroždie
1polievková lyžicacukor
 čajová lyžičkasoľ
1deciliterolej
3polievkové lyžicekyslá smotana
2decilitrevoda
  slanina prerastená
  údené mäso
  cesnak
  paradajkové pyré

Inštrukcie

Droždie si zasypem cukrom a vymiešam, pridám trochu vlažnej vody a nechám vykysnúť. Múky si preosejeme, pridáme ostatné suroviny a na záver kvások - vodu pridávame podľa potreby aby sme vymiesili pružné, hladké cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste aspoň hodinu. Potom si ho rozdelíme na dva časti... jednu si vytiahneme rukami na dlhší a úzky pás asi tak 15x30 cm. Ja som ho natrela paradajkovým pyré s cesnakom a posypala čo chladnička dala - zvyšky údeného mäsa na drobno nakrájané. Preložím na polovičku a stáčam do protismeru ako špirálu, dám na plech. Druhú časť rukami roztiahnem na posúch a vtačím do neho na drobno nakrájanú slaninu. Obidva potriem olejom a posypala som provensálskym korením. Nechám podkysnúť kým sa nezohreje rúra na 180 st. a šup do nej upiecť. Pečieme približne 30 min.

Plnky si môžeme urobiť podľa seba čo nám chutí napr. syrové a miest slaninky vtlačiť sušené paradajky a olivy... a už sme v Taliansku.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok