
Aby bolo čo k šálke dobrého teplého čaju. Toto sa dá papať aj vychladnuté pizza už tak nechutí
400 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
200 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
20 | gramov | droždie |
1 | polievková lyžica | cukor |
čajová lyžička | soľ | |
1 | deciliter | olej |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
2 | decilitre | voda |
slanina prerastená | ||
údené mäso | ||
cesnak | ||
paradajkové pyré |
Droždie si zasypem cukrom a vymiešam, pridám trochu vlažnej vody a nechám vykysnúť. Múky si preosejeme, pridáme ostatné suroviny a na záver kvások - vodu pridávame podľa potreby aby sme vymiesili pružné, hladké cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste aspoň hodinu. Potom si ho rozdelíme na dva časti... jednu si vytiahneme rukami na dlhší a úzky pás asi tak 15x30 cm. Ja som ho natrela paradajkovým pyré s cesnakom a posypala čo chladnička dala - zvyšky údeného mäsa na drobno nakrájané. Preložím na polovičku a stáčam do protismeru ako špirálu, dám na plech. Druhú časť rukami roztiahnem na posúch a vtačím do neho na drobno nakrájanú slaninu. Obidva potriem olejom a posypala som provensálskym korením. Nechám podkysnúť kým sa nezohreje rúra na 180 st. a šup do nej upiecť. Pečieme približne 30 min.
Plnky si môžeme urobiť podľa seba čo nám chutí napr. syrové a miest slaninky vtlačiť sušené paradajky a olivy... a už sme v Taliansku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty