Leto a jeseň sú tekvicovým obdobím. Našťastie, hokkaido už nie je žiadna ťažko dostupná komodita, dokonca ju pestujú mnohí Slováci. Nech sa páči, tu je recept.
Sladké palacinky má rád snáď každý, mnohé deti by na palacinkách s čokoládou vedeli prežiť pomerne dlhý čas. Slané palacinky sú však rovnako dobré. Netreba sa báť. Každý si ich môže pripraviť podľa vlastných predstáv.
Kamila
Aj tento piatok sme vybrali pár receptov, ktoré by vás mohli trochu odbremeniť pri vymýšľaní čo uvariť na obed, na večeru, čím zahnať chuť na sladké:)
Polievky
Vichyssoise - zemiakovo-pórová polievka
O pôvode slávnej francúzskej polievky (nie tej zo sáčku, ale pórovej) sa vedú spory. My sa sporiť nebudeme, nám stačí, že chutí vynikajúco.
Čas prípravy: 45 minút
Prejsť na recept
Viac receptov s pórom
Polievka z tekvice hokkaido
Leto a jeseň sú tekvicovým obdobím. Našťastie, hokkaido už nie je žiadna ťažko dostupná komodita, dokonca ju pestujú mnohí Slováci. Nech sa páči, tu je recept.
Čas prípravy: 1 hod 20 min
Prejsť na recept
Viac receptov s hokkaido
Hlavné jedlá z mäsa
Kuracie prsia s baklažánom
Baklažán je plod ľuľka baklažánového. Celkom zaujímavé je, že baklažán je blízky príbuzný tabaku. A možno je pre mnohých aj rovnako návykový:)
Čas prípravy: 35 minút
Prejsť na recept
Viac receptov z balkažánu
Morčacie stehno so zeleninou
Morčacie mäso obsahuje vitamíny A, D, vápnik aj horčík. Určite stojí za to, spestriť si jedálniček mäsom z morky.
Čas prípravy: 1 hod, 15 min
Prejsť na recept
Viac receptov s morčacím
Krkovička s hráškom
Ak chcete šťavnaté bravčové mäso, siahnite po krkovičke. Ak necháte ochutené mäso postáť deň v chladničke, výsledok bude ešte lepší.
Čas prípravy: 1 hod
Prejsť na recept
Viac receptov s bravčovým mäsom
Bezmäsité hlavné jedlá
Maďarské knedle a šampiňóny na smotane
Nielen mäsom je človek živí. Nič netreba preháňať, preto sme vybrali aj pár receptov bez mäsa. Čo tak huby na smotane s knedľami?
Čas prípravy: 20 minút
Prejsť na recept
Viac receptov so šampiňónmi
Karfiolový šalát
Keď sa povie šalát, karfiol zrejme nebude prvá zelenina, ktorá vám napadne. A možno aj to pre dobrý dôvod vyskúšať tento zaujímavý recept.
Čas prípravy: 30 minút
Prejsť na recept
Viac receptov s karfiolom
Špenátovo-bryndzové palacinky
Sladké palacinky má rád snáď každý, mnohé deti by na palacinkách s čokoládou vedeli prežiť pomerne dlhý čas. Slané palacinky sú však rovnako dobré. Netreba sa báť. Každý si ich môže pripraviť podľa vlastných predstáv.
Čas prípravy: 45 minút
Prejsť na recept
Viac receptov so špenátom
Viac receptov s bryndzou
Dezert
Černicový koláč s posýpkou
Černice sú veľmi chutné ovocie a ak ich máte viac než stíhate pojesť, určite z nich upečte tento vynikaúci koláč.
Čas prípravy: 50 minút
Prejsť na recept
Viac receptov s černicami
Nepečený čokoládový koláč
Áno, mysleli sme aj na to, aby ste chuť na sladké vybavili raz-dva, napríklad touto skvostnou čokoládovou tortičkou.
Čas prípravy: 20 minút
Prejsť na recept
Viac receptov s čokoládou
Pohár nebeská koruna
Honosný názov pre úžasnú kombináciu smotany, jogurtu a hrušiek.
Čas prípravy: 15 minút
Prejsť na recept
Viac receptov na poháre, pudingy a krémy
Tip na konzervovanie
Farebná sterilizovaná zelenina
Plody zo záhradky treba uskladniť a zavariť, v zime si na nich pochutnáme.
Čas prípravy: 2 hodiny
Prejsť na recept
Viac receptov na konzervovanie a zaváranie