tak ako robit ten kuskus?
baby napíste mi prosím presný postup ako spravit kuskus aby bol dobrýýý..aké mnozstvo pre 3 clennú rodinu a ako ochutit..dakujem...
nechcem to zmrvit..
ja mam kuskus s navodom na krabici.
Dat do misky, zaliat horucou osolenou vodou, prikryt, nechat stat asi 5 minut. Kolko poharov kuskusu, tolko poharov vody. Ked ho prehrnies vidlickou a zrniecka sa oddeluju, je hotovy - ta voda uplne vsiakne. Uz len vmiesat trosicku masla a finito, moze sa papat. Ale moze sa zaliat aj bujonom.
Mnozstvo? Nuz, hadam 1 a pol vacsej salky.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ho tiež pripravila podľa návodu na krabici, čiže s vodou a soľou, ale bleee ani pes by to nepapal. Asi to chce niečim poriadne ochutiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ivet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si zoberiem vacsiu misku nasypem kus-kus (od oka) a zelejem vriacou vodou tak, ze voda je len par milimetrov nad nim. Prikryjem a necham asi minut postat, ak je voda uplne vsiaknuta osolim, pridam maslo alebo olivovy olej a niekedy nastruham trosku parmezanu, premiesam vidlickou a hotovo. Nam to chuti velmi robievam ho namiesto ryze
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no vidíte nerobíte to vsetky rovnako
tak ktorý sposob si mám vybrat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ved ty si sikovnica, poskusas a ako ta poznam, najdes taky sposob, ktory aj my od teba odkukame
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no urcite dám vediet ako to zajtra dopadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som odporúčala vyskúšať aj bulgur odkedy ho poznám chutí mi ovela viac ako kus-kus. nájdete napr. vnkauflande tam kde kus-kus je bio kvalite, má jemnú chuť a je celozrnný. príprava podobne ako kus kus.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
našla som info http://www.bio-obchod.sk/produkt-1506/bulgur-psenicny.htm , tak skúsim snáď s oboma verziami, potom podám hlásenie
Maja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no podávam hlásenie,kuskus sa mi vydaril urobila som ho so zeleninovým bujonom a maslom..mne velmi chutí aj taký samotný bez vsetkého,dcérka zjedla s maskom, ale ju az tak nenadchol.. uvidíme co na to muz ked príde z práce,snád ma neposle aj s kuskusom do teplých krajín..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V kazdom pripade chuti zaujimavo ze? moje deti tiez na zaciatku krcili nosom a teraz ho papaju, lepsi je s maslom. Viem ze su aj recepty na sladko
Diky za kazde nove rano...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve to ma napadlo ze by to bolo podla mna fajné aj s nejakým ovocím ci lekvárom nasladko..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mna pobavil tento ujo:
http://vesely.blog.sme.sk/c/113549/Obed-za-8-minut-Kuskus-sardinky.html
Idem kupit suroviny a podme na kuskus.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fantika, my robievame kuskus len tak s rajcinovo-cibulovo-bazalkovym salatom (oliv.olej a vinny ocot), a struhanym syrom (niva, ci hociaky), alebo aj dusenou zeleninou, ci fazulami z konzervy, aj salaty obmiename,....ci obcas staci aj tuniak. manzel ho sice robi bez bujonu a masla, dava tam cibulku a oliv. olej. a je to super mnamka. ked som bola v Maroku som ho jedla s kuracim maskom, ale musim sa priznat, ze ten nas mi chutil ovela viacej. je to super lahke letne jedlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte